Aquest cap de setmana torna la Festa Major d'hivern a Sant Antoni de Vilamajor amb una oferta cultural programada pels dies 14, 15, 16 i 17 de gener de 2022

Dilluns, 10 de gener de 2022 a les 19:00

Sortida medieval amb motiu del bicentenari, màgia, espectacles infantils, música, esport, correfoc infantil, gegants, trobada de vehicles clàssics i entre d'altres propostes.

Enguany, recuperem la Festa Major d'hivern en honor al patró Sant Antoni Abad, després d'un any sense poder realitzar-la a causa de la pandèmia ocasionada per la Covid-19.

Durant els dies 14, 15, 16 i 17 de gener de 2022 s'ofereix un programa d'actes adaptat a la situació actual i seguint la normativa vigent de celebració de festes majors.

És per aquest motiu que les propostes s'han adaptat en ubicacions exteriors i en hores diürnes per aprofitar la llum solar, amb aforament limitat i amb el públic assegut. La mascareta també és obligatòria, tal com indica la normativa, en persones a partir de 6 anys i recomanable per infants d'entre 3 i 5 anys.

Una altra novetat és que no cal fer reserva prèvia d'entrada ni registres d'entrades, tot i que tots els actes són amb aforament limitat i per ordre d'arribada fins a exhaurir els seients disponibles. D'aquesta manera, es demana puntualitat i respectar les distàncies de seguretat en les cues d'entrada. També hi haurà punts disponibles amb dispensador de gel hidroalcohòlic.

El programa ofereix una varietat d'actes per a tots els gustos: màgia, música, esport, caminades, correfoc, gegants, espectacles infantils, sortida medieval, entre d’altres. També ho haurà disponible la fira d'atraccions a la plaça del Mercat. 

A més, les entitats del poble recuperen les propostes adaptades i podrem gaudir d'un espectacle de gegants a càrrec de la Colla gegantera de SAV, d'una carretillada infantil dels Bocs i Diables Vilamajor, la Ruta de les Ermites a càrrec dels Caminaires, la cursa infantil de Movit i la tradicional trobada Clan de Clàssics.

Algunes de les entitats, com la Biblioteca Joana Raspall i Juanola, la Coral Lo Rossinyol, Indòmit Teatre i l'Ateneu Popular, han hagut d'ajornar o anular les seves propostes, ja que no eren compatibles en espais exteriors.

Coincidint amb l’any de celebració del bicentenari de la creació del primer ajuntament de la Vilanova de Vilamajor (denominació per la qual es coneixia, i encara avui dia és coneix, al municipi de Sant Antoni de Vilamajor), es durà a terme la primera activitat amb motiu dels actes programats per enguany. Una sortida medieval per coneixer el passat del municipi, la seva història i els seus racons.

A continuació, detallem totes les propostes programa (també es poden consultar en el PDF o imatge adjuntada):

DIVENDRES 14 DE GENER

Animagic: Show de màgia familiar
Hora: a les 18 h
Lloc: Porxo de Can Sauleda
Un show de màgia familiar amb trucs, sorpreses i molta participació, on tractaran els temes de sostenibilitat ambiental i la cura del medi ambient.
Organitza: Regidoria de Festes
 

DISSABTE 15 DE GENER

Ruta de les Ermites
Hora: de 9 a 14 h
Inici de sortida: Plaça de la Vila
Per conèixer les ermites de Sant Lleïr, Sant Jaume de Rifà i Sant julià d'Alfou tot fent una passejada per l'entorn del poble. Caminada d'uns dotze quilòmetres i sense gaire dificultat.
Organitza: Caminaires amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura

Espectacle Aniventura: Sí a la igualtat de gènere!
Hora: a les 11 h
Lloc: Porxo Can Sauleda
Animació familiar amb un conte, jocs i balls, on es tractarà la igualtat de gènere tot combatent amablement els prejudicis.
Organitza: Regidoria de Festes

Skate&Sound Rancho
Hora: d'11 a 14 h
Lloc: Skate park – Plaça Dones d'Aigua
Taller i classes d'iniciació al skate i scooter per a totes les edats i nivells. Cal portar casc, si no tens skate o patinet te'l deixen.
Organitza: Regidoria de Festes

Concert mòbil "Los Boozan Dukes"
Hora: 12 h
Lloc: Concert mòbil amb recorregut pel centre del poble (inici: plaça de la Vila)
Una banda que desprèn energia i frescor amb la música típica de Nova Orleans dels anys trenta i quaranta. Vine a gaudir del concert mòbil amb Swing, Calypso, Mardi Gras, Gospel...
Organitza: Regidoria de Festes

Skate&Sound Rancho
Hora: Skate park – Plaça Dones d'Aigua
Lloc: de 16 a 19 h
Tercera edició de l'Skate&Sound amb classes d'iniciació i d'altres nivells al skate i scooter i tot seguit Jam session. Per a totes les edats
Organitza: Regidoria de Festes

Espectacle familiar: Everybody dance now!
Hora: a les 17 h
Lloc: Rectoria Sant Julià d'Alfou
Animació familiar amb coreografies i jocs per reflexionar sobre els missatges de la música i fomentar el consum crític.
Organitza: Regidoria de Festes

Carretillada 
Hora: 18.30 h
Lloc: Plaça de la Vila
No et perdis la carretillada  que ha preparat l'associació Bocs i Diables. 
Organitza: Bocs i diables Vilamajor


DIUMENGE 16 DE GENER

Cursa Infantil
Hora: a les 10 h
Lloc: Inici camí Ral
Una cursa infantil amb 6 recorreguts diferents en funció de la categoria per a nens i nenes de p3 a 4t d'ESO. Inscripcions el mateix dia a partir de les 9.30 h. Organitza: Movit 

Aniventura: Superpoders!
Hora: a les 10 h
Lloc: Plaça d'en Riera
Animació familiar a càrrec d’Animarius amb un conte, jocs i balls, on tractem la diversitat social, les intel·ligències múltiples i el bullying.
Organitza: Regidoria de Festes

Trobada Clan del Clàssic i concerts en directe "The Sam Blues" i "Pol Sánchez Project"
Hora: de 9 a 14 h
Lloc: pl. de la Vila i pl. de l'1 d'Octubre 2017
Gaudeix de la concentració de cotxes clàssics amb concerts dinamitzadors a càrrec de The Sam Blues i concert de guitarra clàssica amb Pol Sánchez Project a la plaça de l'1 d'Octubre 2017.
Organitza: Regidoria de Festes

Un conte gegant
Hora: a les 11.30 h
Lloc: Porxo de Can Sauleda
Els gegants del poble tornen amb moltes ganes de sortir i ballar. No et perdis la retrobada amb un ball de gegants, titelles i alguna sorpresa més.
Organitza: Colla gegantera de Sant Antoni de Vilamajor amb la col·laboració de Tres quarts de Quinze i dels Ginjolers.

Espectacle familiar: Dance now remember!
Hora: a les 17 h
Lloc: plaça de la Germanor (Les Pungoles)
Animació familiar amb coreografies i jocs on es fomenten els beneficis de la convivència entre generacions a través de la música.
Organitza: Regidories de Festes i Urbanitzacions
 

DILLUNS 17 DE GENER

Ronda per la Vilanova de Vilamajor
Hora: a les 10.30 h
Lloc: inici Escoles Velles
Una sortida de dues hores per conèixer el passat medieval, els racons i la història de Sant Antoni de Vilamajor de la mà de l'historiador Jordi Nogués. Primer acte de commemoració del bicentenari de la creació del primer ajuntament de la Vilanova de Vilamajor.

Minigolf familiar
Hora: de 10.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h
Lloc: plaça de la Vila
Gaudeix del minigolf més original, artesanal i amb enginys i sorpreses per compartir. Per passar una bona estona grans i petits, amb música i bon ambient! 

Festa de Sant Antoni Abad
Hora: A partir de les 12 h
Missa i tot seguit la benedicció d'animals.
Lloc: Església Parroquial


Des de l'Ajuntament volem fer una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva per tal de gaudir d'una festa segura i recuperar la cultura popular malgrat la Covid-19. Recordem que aquelles persones amb símptomes o que hagin estat contactes estrets amb positius de Covid-19 s'han de quedar a casa i complir correctament la quarantena.

Aquest reglament s'anirà actualitzant en funció de les variacions legislatives que eventualment es puguin produir i que s'aniran comunicant. I l'Ajuntament es reserva el dret d'admissió en cas que aquestes normatives no siguin completes per les persones assistents. I es reserva el dret a cancel·lar qualsevol espectacle que s'estigui realitzant si el públic no respecta les mesures de protecció i seguretat.

Darrera actualització: 11.01.2022 | 12:21