Aposta per una Festa Major sense agressions sexistes

Dimarts, 20 d'agost de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament habilitarà un Punt Lila com a dispositiu de prevenció i actuació en cas que es produeixi qualsevol cas de violència masclista

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Antoni posa en marxa una campanya amb la voluntat de mostrar el rebuig del consistori davant de qualsevol agressió sexista, conscienciar la ciutadania sobre la importància de lluitar contra la violència masclista i fomentar un espai festiu respectuós amb la diversitat de gènere. En aquest sentit, s’habilitarà un Punt Lila gestionat per professionals especialitzades que vol prevenir i donar resposta a possibles atacs contra la llibertat sexual o agressions sexistes que puguin esdevenir durant la Festa Major. Al mateix temps, vol ser un espai segur, agradable i igualitari que intentarà potenciar unes nits agradables, respectuoses i segures.

Des del consistori es recorda que existeix un protocol d’actuació contra la violència masclista que descriu les situacions més comunes en que ens podem trobar i els agents que poden intervenir en la seva activació com poden ser la pròpia persona agredida, el seu entorn més immediat, les entitats i personal de la barra i de seguretat o els mateixos professionals del Punt Lila.

Aquest document inclou també les actuacions preventives que es duen a terme des del consistori per evitar determinades conductes com fomentar espais lliures d’agressions, augmentar la presència policial i de seguretat privada en els esdeveniments o realitzar reunions prèvies de coordinació per establir estratègies d’actuació i identificar els llocs que suposen més risc com zones apartades o amb poca il·luminació.

Malauradament, en els darrers anys s’han incrementat els delictes en aquest àmbit. Afecten majoritàriament les dones, que són el 90 % de les víctimes. Els tres llocs on més es produeixen aquest tipus d’agressions són els espais d’oci, els espais públics i el transport públic.

Darrera actualització: 20.08.2019 | 13:40