Alerta sanitària sobre el kit de maquillatge "Pop girls mini beauty case set"

Dimarts, 16 de maig de 2023 a les 08:00

La Generalitat de Catalunya recomana no adquirir cap unitat dels lots afectats d'aquest producte i, en cas de disposar d'alguna unitat dels lots afectats d'aquest producte, deixeu-la d'utilitzar de manera immediata.

La Generalitat de Catalunya informa d'una alerta sanitària relativa al producte cosmètic (kit de maquillatge) "Pop girls mini beauty case set", ja que els següents esmalts d'ungles del kit contenen la barreja de conservants methylchloroisothiazolinone (MCI) i methylisothiazolinone (MI):

  • Esmalt d'ungles vermell amb forma de cor.
  • Esmalt d'ungles groc amb forma de cor.

L'ús d'aquesta barreja de conservants està prohibit en productes cosmètics que no s'esbandeixen segons l'Annex V (llista dels conservants admesos en els productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics. Aquests productes cosmètics no compleixen el Reglament (CE) 1223/2009.

Per tot plegat, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat, com a mesures cautelars el cessament de la comercialització i la retirada del mercat de les unitats distribuïdes.

Recomanacions a les persones consumidores

  • No adquiriu cap unitat dels lots afectats d'aquest producte.
  • Si disposeu d'alguna unitat dels lots afectats d'aquest producte, deixeu-la d'utilitzar de manera immediata.

Recomanacions a la distribució i punts de venda

  • Si disposeu d'unitats dels lots afectats d'aquest producte, immobilitzeu-les i cesseu-ne la comercialització, de manera immediata.
  • Contacteu amb el proveïdor d'aquest producte i gestioneu la devolució de les unitats de què disposeu dels lots afectats.

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a controlfarmaceutic.salut@gencat.cat, indicant, en l'assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat.

Darrera actualització: 16.05.2023 | 08:10

Imatges