Aigües de Catalunya destina ajudes econòmiques a les PIMES i persones autònomes de SAV.

Dimecres, 13 de maig de 2020 a les 14:51

Ajuts econòmics creats per Aigües de Catalunya davant els efectes de la declaració de l'estat d'alarma covid-19.

A causa del gran impacte econòmic que la declaració de l'estat d'alarma, arran la greu crisi sanitària generada pel COVID-19, generarà a la societat, Aigües de Catalunya ha creat uns ajuts econòmics per poder fer front als rebuts de l'aigua dels propers períodes, contribuint així, a la minimització dels efectes de la crisi sobre petites i mitjanes empreses i treballadors autònoms, i a conseqüència el restabliment de la normalitat en el menor temps possible.

Els ajuts consisteixen, per una banda, en la paralització del cobrament durant els pròxims 3 mesos de les factures de l'aigua que es puguin generar durant aquest període. I per altra banda, en oferir la possibilitat de fraccionar el pagament d'aquestes factures en 3 o 6 mesos, a escollir per part de l'interessat, sense aplicar cap mena d'interès.

Les empreses i treballadors autònoms que vulguin adherir-se a aquests ajuts han de reunir els següents requisits:

  1. Han d'acreditar que es tracta d'una petita i mitjana empresa i/o treballador autònom. En aquest sentit han de complir que ocupin a menys de 50 persones i que no superin un volum de negoci anual de 8 milions d'euros.
  2. En el cas de PIMES el perceptor ha de ser el titular del contracte de subministrament d'aigua potable d'ús comercial/industrial pel qual es demana l'ajut.
  3. El contracte de subministrament d'aigua ha d'estar en vigor i el beneficiari ha de disposar d'un comptador individual.

Aquest ajut s'aplicarà mentre sigui vigent l'estat d'alarma i es mantindrà el seu posterior finançament, sempre que no es doni cap de les següents circumstàncies:

  • • Que hi hagi un canvi de titularitat.
  • • Que hi hagi un canvi d'ús del contracte i deixi de ser d'ús comercial/industrial.

Les empreses i persones autònomes que vulguin acollir-se a aquests ajuts poden descarregar-se els documents adjuntats: per conèixer el procediment que han de seguir, omplir la sol·licitud corresponent i com gestionar-ho directament amb la companyia d'aigües,

Per a més informació podeu entrar a www.aigües.cat o contactar directament amb Aigües de Catalunya:

  • Telèfon: 900 927 000 De dilluns a divendres de 8 a 20 h (excepte festius)
  • Mail: oficinavirtual@aigues.cat
Darrera actualització: 13.05.2020 | 14:51