A partir de dimecres 15 de desembre comença la campanya de vacunació contra la COVID-19 en infants d'entre 5 i 11 anys

Dimarts, 14 de desembre de 2021 a les 16:15

Ja es pot demanar cita i hora a vacunacovidsalut.sat

El dia 15 de desembre de 2021 s'inicia la campanya de vacunació contra la COVID-19 en infants d'entre 5 i 11 anys.

Ja es pot demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat. En aquest web cal posar el CIP o DNI de l'infant que es vacuna, juntament amb les dades del seu pare, mare o tutor/a legal.

Els infants entre 5 i 15 anys que no puguin anar a vacunar-se amb el seu pare, mare, tutor o tutora legal hauran d'anar acompanyades d'una persona que porti la següent autorització impresa (amb Google Chrome, cal descarregar-la per poder omplir-la amb l'Adobe Acrobat. Amb Internet Explorer o Mozilla Firefox es pot omplir directament en el navegador web).

Per a aquest grup d'edat s'administra una posologia específica d'una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech - Comirnaty); la dosi administrada per a la franja d'edat d'entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s'administra als adolescents i adults (30 mcg).

La dosi és la mateixa per a un infant de 5 anys que per un d'11 anys i cal administrar-ne dues dosis separades entre 4 i 8 setmanes.

Per què és important vacunar els infants?

Tot i que els menors de 5 a 11 anys no acostumen a patir una malaltia greu quan s’infecten pel coronavirus SARS-CoV-2 (gairebé el 50% no tenen símptomes), hi ha el risc que un infant d’aquestes edats pugui tenir complicacions que requereixin hospitalització per COVID-19.

A tot el territori espanyol, els infants de 5 a 11 anys han representat el 6,6% dels casos de COVID-19 durant la cinquena onada i els menors de 12 anys, el 66,2% dels casos.

També és significatiu el benefici indirecte per a la població, sobretot per a adults amb risc de patir una malaltia greu que convisquin amb infants d’aquesta edat, ja que la vacuna millora la immunitat i pot ajudar a oferir una protecció més àmplia contra noves variants de la COVID-19.

Un benefici afegit és afavorir la normalització de la vida dels infants i l’impacte positiu de la immunització en l’entorn escolar.

Consulta tota la informació i les preguntes freqüents sobre la vacunació en infants a Canal Salut.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 16:29