La Setmana Cultural omplirà de propostes el municipi

Dijous, 11 d'abril de 2019 a les 10:00

Del dimarts 23 al divendres 26 d’abril, els més menuts podran gaudir de la 4a edició de l’Enigma Cultural a diferents espais del poble

Sant Antoni de Vilamajor es prepara per viure uns dies plens d’art, literatura, dansa i cultura popular. Un cop més, arriba la Setmana Cultural i amb ella, una gran diversitat de propostes per gaudir de la cultura al municipi. El diumenge 21 d’abril, a les 9.30 hores, arrencaran les activitats amb la Cantada de Caramelles, que començarà davant de l’Ajuntament i recorrerà els principals carrers del poble. El dimarts 23 d’abril, dia de Sant Jordi, hi haurà paradetes de flors i llibres durant tot el dia a la plaça de la Vila. A la tarda, s’organitzarà la primera prova de l’Enigma Cultural al Casal Sociocultural Escoles Velles. També hi haurà audició de sardanes amb la Cobla Canigó de Torelló, Jam Poètica i degustació de faves.

El dimecres 24 d’abril, a la tarda, es coordinarà la segona prova de l’Enigma Cultural, que es portarà a terme a la Biblioteca SAV. A les 17.30 hores, al Casal Sociocultural Escoles Velles, s’inaugurarà l’exposició ‘Pinzellades’ a càrrec de l’alumnat del Taller de Pintura i Dibuix del Casal Sociocultural SAV i a les 19 hores, al carrer França número 12, s’impartirà la xerrada ‘Coneixem la vespa velutina’, que es repetirà l’endemà, a la mateixa hora, a Sant Julià d’Alfou.

El dijous 25 d’abril, a la tarda, l’Escola Joan Casas viurà la tercera prova de l’Enigma Cultural i el divendres 26 d’abril, s’organitzarà la gran festa de cloenda al pati entre la Biblioteca SAV i el Casal Sociocultural Escoles Velles. Les activitats continuaran al carrer França número 12 amb la presentació del llibre ‘El Port de la Selva, un passat cooperativista aixafat pel franquisme’ i al Casal Sociocultural Escoles Velles amb el IX Concurs Continuat de Fotografia. A les 21.30 hores, la companyia Indòmit Teatre representarà ‘Escape Room: Llegendes urbanes’ a La Sala, l’obra resultant a partir dels relats guanyadors del IV Concurs de relats Ricard Pujolràs.

La Fira de la Transhumància arribarà el dissabte 27 d’abril amb mercat de productes artesans, mostra d’oficis transhumants i activitats infantils al llarg de tot el dia. A la tarda, hi haurà exhibició del domini del ramat i un ramat de 1.000 ovelles travessarà el poble. El dissabte també s’organitzarà la IV Jornada de cultura popular i tradicional, la XXIII Trobada de Puntaires i la presentació de l’activitat ‘Fem Poble! Vilamajor-Montserrat 2019’. L’endemà, diumenge 28 d’abril, s’impulsarà una passejada històrica per Vilamajor on es descobriran els fets i els racons més importants del passat medieval del municipi. A la tarda, hi haurà teatre infantil a La Sala amb l’obra ‘El vàter rosa’.

Finalment, el dissabte 4 de maig, el poble celebrarà el Dia Internacional de la Dansa a la plaça Joan Casas i la plaça 11 de setembre, i l’endemà, els balls es traslladaran a La Sala on hi haurà una mostra per reivindicar la dansa com un llenguatge universal.

De la mateixa manera, durant alguns dies, s’organitzaran classes obertes de diferents disciplines al Casal Sociocultural Escoles Velles i a la Rectoria de Sant Julià d’Alfou. També es podrà gaudir, del 6 d’abril al 31 de maig, de l’exposició ‘Diversitat’ART’ a la Biblioteca SAV i del 24 d’abril al 24 de maig, de la 3a mostra ‘Pinzellades’ i de la Mostra de Manualitats al Casal Sociocultural Escoles Velles.

Darrera actualització: 11.04.2019 | 11:41