Sant Antoni recull més de nou tones de roba usada

Dimarts, 29 de gener de 2019 a les 00:00

Les donacions de tèxtil van augmentar un 15,6 % durant el 2018, afavorint la seva recuperació i el reciclatge

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 9.580 quilos de tèxtil usat a Sant Antoni de Vilamajor al 2018, un augment del 15,6 % respecte a l’any anterior. Aquestes donacions equivalen a 19.800 peces de roba a la qual s’ha pogut donar una segona vida, evitant així que es converteixi en un residu. Les peces recollides procedeixen dels contenidors on es pot dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitza. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important per a les administracions locals en les despeses de tractament dels residus urbans.

La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

El residu tèxtil és la cinquena fracció que més generen els catalans després de l’orgànica, els envasos i plàstics, el paper i el cartró, i el vidre. La seva reutilització contribueix a l'estalvi de recursos i a la lluita contra el canvi climàtic atès que redueix l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Segons dades de la Comissió Europea, les més de nou tones de roba recollides al 2018 representen un estalvi de 30 tones de CO2 a l’atmosfera.

Humana és una organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, fomentant la creació de llocs de treball i aportant recursos a iniciatives socials.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 11:19