Aquest any, torna la 2a edició del "Curs de pòdcasts a Vilamajor", una formació gratuïta per aprendre tots els secrets de la creació, distribució i promoció sonora

Dijous, 2 de febrer de 2023 a les 09:20

Les places són limitades i les inscripcions estaran obertes fins al 20 de febrer a través d'un correu a info@comsoc.cat

Aquest primer semestre del 2023, l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor organitza la segona edició del «Curs de pòdcasts, les noves narratives que escolta el món», per aprendre tots els secrets de la creació, distribució i promoció sonora.

Les sessions seran els divendres a la tarda, del 24 de febrer al 16 de juny i de 18 a 20 h, i tindran lloc a Ràdio Vilamajor.

Les inscripcions ja estan obertes i es tancaran el dilluns 20 de febrer, i s'ha de fer la reserva de plaça enviant un correu a info@comsoc.cat amb el nom, cognom, edat, motivació i telèfon de contacte, per confirmar la disponibilitat.

Una formació gratuïta que s'adreça a persones amb una edat mínima de 16 anys que tinguin la disponibilitat i el compromís d'assistir al 80% de les sessions.

La gratuïtat del curs és possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona, i s'imparteix a càrrec de COMSOC - Comunicació Social i amb la col·laboració de Ràdio Vilamajor.
 

Detalls de la formació

El «Curs de pòdcasts, les noves narratives que escolta el món» és gratuït i s'adreça a persones amb una edat mínima de 16 anys que tinguin la disponibilitat i el compromís d'assistir al 80% de les sessions. Les places són limitades i s'atorguen per ordre d'inscripció. La gratuïtat del curs és possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona.

El curs es centrarà a facilitar els coneixements, els recursos, els exemples, i les pràctiques necessàries per poder elaborar un projecte amb l'expressivitat pròpia del llenguatge sonor. A més, cada persona inscrita disposarà de cinc hores de tutoria personalitzada per tal de gaudir de l'acompanyament necessari per fer créixer el seu projecte de pòdcast.

La metodologia de les sessions combinarà l'exposició de continguts, l'audició de materials, un diàleg permanent amb els i les participants, la pràctica sonora, i temps per a preparar el mateix projecte. També hi haurà un treball col·laboratiu entre iguals, a través de diferents dinàmiques grupals, que permetrà compartir les habilitats i competències de les persones participants, compartir aprenentatges i intercooperar entre projectes.

El contingut del projecte ha d'estar relacionat amb l'Agenda 2030, que recull els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i que tracten temes tan diversos com la igualtat de gènere, l'acció climàtica, i el consum i la producció sostenibles. Potser ara no tens clar com encaixar els teus interessos amb aquests objectius, si és així no pateixis, és normal! Envia'ns un WhatsApp al 717 70 58 67 i en parlem, tot i que també tindrem oportunitat de fer-ho durant el curs.

En la darrera sessió de la formació es presentarà cada projecte públicament a través d'un programa de ràdio en directe al Porxo de Can Sauleda, que serà emès per Ràdio Vilamajor, en què rebrà el feedback de persones relacionades amb la matèria.

Et convidem a crear el pòdcast que voldries escoltar, a passar-t'ho bé amb el que fas, a compartir-ho amb els pobles de Vilamajor i amb el teu públic objectiu. Reserva la teva plaça enviant un correu a info@comsoc.cat amb el teu nom, cognom, edat, motivació i telèfon de contacte, i ben aviat et confirmarem la disponibilitat.

A l'edició anterior realitzada l'any 2022
Després de l'èxit de l'any passat amb la implementació d'aquest curs el municipi, les persones participants van elaborar els seus propis projectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) i un diumenge de juny els van presentar en un programa de ràdio a la Porxada del Parc de Can Sauleda, sota el lema Broten pòdcast.

Per aquest ordre en David Díaz va presentar "Avanzadilla coming", un podcast amb consciència social; Roi Salom va capbussar-nos a "El faro de la vida" un podcast sobre la salut emocional; Júlia Sanz i Mar Bertran ens van convidar al seu "La música que t'envolta" sobre cançons amb missatge de diferents grups catalans; Esther Rodríguez i Clara Barranco ens van impressionar amb el seu podcast "Lletres: femení plural" sobre creació literària en femení; Cris Gabarró va presentar el seu "L'artista abundant" i finalment Marina González amb "Anar fent" ens va apropar a la vida d'adolescents i joves.

A més vam comptar amb la participació de veïnat de Vilamajor i de col·laboradors de Ràdio Vilamajor, que van compartir les seves sensacions amb cadascun dels projectes de pòdcast. Us facilitem un fragment sonor del programa i un reportatge fotogràfic d'aquesta festa sonora.

 

Experiència de l’equip

COMSOC - Comunicació Social és una entitat cooperativa sense ànim de lucre que neix l’any 2008 i des d’aleshores estimula l’educomunicació, especialment a través de la ràdio. Amb experiència a ràdios locals i emissores nacionals, l’any 2009 ja va engegar un projecte educatiu i cultural on el podcast era un element central, el van anomenar «Concurs de podcast – Contes del món» i va tenir una acollida impressionant durant set anys: va promoure la creació de gairebé 1.000 podcasts per part d’infants, joves i adults.

Amb l’experiència d’haver format a centenars de joves a través de tallers radiofònics, va dinamitzar una optativa de ràdio a l’Institut Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor). I va ser aquí, durant el confinament del 2019, que va néixer el programa de ràdio «Sota la mascareta», premiat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya als Premis eduCAC, Recentment COMSOC ha impulsat la creació de Ràdios Escolars en Xarxa (REX), un espai comú per les emissores educatives d’arreu dels Països Catalans.

Darrera actualització: 02.02.2023 | 09:21

Imatges