Es reuneix la Junta Local de Seguretat

Dijous, 23 de gener de 2020 a les 00:00

Els cossos de seguretat actuen també de forma preventiva i reforcen el servei en les èpoques amb més afluència de delictes

El passat dijous 16 de gener es va celebrar una nova sessió de la Junta Local de Seguretat. L’acte va comptar amb representants dels principals cossos policials i dels grups municipals amb representació al consistori. Van assistir-hi el primer Tinent d'alcalde i regidor de Seguretat ciutadana i mobilitat, Ferran Calvera; Albert Moya i Remei Linares, Inspector i Sotscap de l’ABP de Granollers de la Regió Metropolitana Nord; Francisco Vigara i Joan Moreno, Sergent  en cap i Caporal de la Policia Local de Sant Antoni; José Ramon Roche, Tinent comandant del cos de la Guàrdia Civil de Premià de Mar; i Julià Fernàndez, Delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya acompanyat del Sr. Martí Rovira. També van ser-hi Núria Fàbregas, que va actuar com a secretària, i els regidors Joaquim Vergés (CANVI), Anna Cella (ERC) i Mònica Ribalta (PDeCAT), a més de Valeriano Funes, Cap de la Guàrdia Municipal de Sant Pere de Vilamajor.

La trobada va servir per a valorar el nivell de seguretat a Sant Antoni de Vilamajor durant el període de desembre de 2018 a novembre de 2019. Del total de delictes comptabilitzats, s’observa una disminució del 2,5%, no obstant, els robatoris en habitatges han augmentat un 52%, tema que es trasllada a la Sotscap de l’ABP Granollers de la Regió Metropolitana Nord i al Delegat Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, per tal d’incrementar els efectius, especialment a les urbanitzacions, zona més afectada. Per part de la Policia Local es demana que quan hi hagi una trucada al 112, aquesta es derivi al mateix temps a la nostra Policia Local i a Mossos, ja que els temps de resposta de la Policia local és sensiblement més ràpid que la del cos de Mossos, degut a la proximitat geogràfica.

D’altra banda, durant l’any 2019, els Mossos d’Esquadra van organitzar presentacions i col·loquis destinats a diferents col·lectius per parlar de temes relacionats amb la seguretat. Així, per exemple, al municipi es va fer una sessió informativa sobre consells de seguretat al domicili i les estafes més habituals.

Darrera actualització: 23.01.2020 | 13:11

Imatges