Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 08:30

El municipi s’afegeix a la celebració amb diversos actes previstos en diferents dies.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, en col·laboració amb diverses entitats i els ajuntaments de Llinars del Vallès, Sant Pere de Vilamajor i Villalba Sasserra, ha organitzat la jornada "Stop Violència de Gènere", que tindrà lloc diumenge 24 de novembre i dilluns 25 novembre de 2019 i que inclourà diverses activitats:

 Diumenge 24

  • 9.30h. CAMINADA “Orgullosa de ser dona” (Sortida des de la pl. de la Vila de Llinars del Vallès  9.24h – sortida opcional des de la parada d’autobús de Sant Antoni de Vilamajor, el transport serà gratuït)
  • 11h. TROBADA AL PATI DEL CENTRE CÍVIC DE VILALBA SASERRA (amb xocolata + melindros i acte de cloenda)

Dilluns 25

  • 20h. ACTE “Stop Violència masclista” (pl. 1 d’octubre de 2017 de Sant Antoni de Vilamajor) Lectura de manifest i homenatge a les víctimes del 2019  organitzat per Vila Dones.
  • Tot seguit, actuació a càrrec de Vilamagospel Cor

Us hi esperem!

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. 

El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Darrera actualització: 21.11.2019 | 09:06

Imatges