Sant Antoni de Vilamajor, en alerta de sequera i amb restriccions per sequera

Dimecres, 30 de novembre de 2022 a les 10:15

Amb l'aplicació de mesures per reduir els consums en usos agrícoles, ramaders, industrials i lúdics, així com les limitacions establertes pels usos d'abastament domèstic.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha declarat l'alerta per sequera al sistema del Ter-Llobregat i a la conca de la Muga, que abasteix 202 municipis, incloent-hi l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb això, ja són 514 els municipis, entre els quals hi ha Sant Antoni de Vilamajor en alerta, i on afecten les restriccions per sequera que van entrar en vigor el passat divendres dia 25 de novembre de 2022.

L'escenari d'alerta per sequera preveu l'aplicació de les primeres mesures per reduir els consums en la reducció d'aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per a usos industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i altres usos recreatius (5%).

Pel que fa als usos d'abastament domèstic, s'estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d'ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l'ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, entre d'altres.

Després d'un parell d'anys de manca de pluges, les reserves dels embassaments de les conques internes es troben al 33% de la seva capacitat.

Resum de les afectacions a la ciutadania:

Piscines: la utilització d'aigua per l'ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

  • El reompliment parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.
  • El primer ompliment de piscines de nova construcció.

Reg

  • El reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l'horari de menor insolació (de 20 a 8 h).
  • La dotació per a reg ha de ser la mínima indispensable adaptant-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat.
  • El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana

Neteja carrers, mobiliari urbà

  • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànigues d'aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia.

Neteja de vehicles: la neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada als casos següents:

  • Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua.
  • Fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l'ús d'esponja i galleda.

Consulta més informació a https://sequera.gencat.cat/ca/inici

Darrera actualització: 30.11.2022 | 10:22