TIC´S CASAL D' AVIS - duplicat

Dimecres, 26 de juny de 2019 (De 10.30 h a 12.30 h)

Tot i que la gent gran no ha nascut en l’era de les noves tecnologies de la comunicació, cada vegada més persones grans s’interessen per conèixer el món digital, convertint-se poc a poc en avis 3.0. Les noves generacions d’avis i àvies, tot i no ser natius digitals, trenquen amb l’estereotip de persona desconnectada del món online.

Utilitzar aplicacions com WhatsApp o tenir un perfil a les xarxes socials els permet estar informats del que passa al món i connectats amb els seus familiars i amics. A més, el fet que les persones de la tercera edat estiguin connectades els aporta altres beneficis, com evitar la soledat, contactar amb antics amics o potenciar l’oci.

Aplicacions de comunicació per estar connectats a la tercera edat

Tal com s’explica en un informe elaborat per VidaCaixa i Obra Social “la Caixa”, els jubilats espanyols tenen de mitjana 3 dispositius electrònics: tres de cada quatre tenen un ordinador, el 70% té un smartphone i el 45% té una tauleta.

Les aplicacions que més utilitzen les persones grans per comunicar-se són:

  • WhatsApp, sens dubte un dels canals més utilitzat per la tercera edat.
  • El correu electrònic.
  • Facebook, la xarxa social que els permet estar connectats amb familiars i amics.
  • Skype, que els permet fer videoconferències i parlar amb familiars o amics que viuen lluny.
  • Youtube, que els permet veure vídeos i que ja forma part del temps d’oci de moltes persones grans.
  • Twitter, un dels millors canals per a la gent gran que vol estar informada de l’actualitat de forma ràpida i fàcil.
  • Linkedin, una xarxa social professional que segueixen mantenint aquells que ja la utilitzaven abans d’arribar a la jubilació.

A banda de les xarxes socials, hi ha moltes Apps o aplicacions disponibles i gratuïtes per a telèfons mòbils intel·ligents i/o tauletes tàctils que permeten passar una bona estona i mantenir el cervell àgil. En aquest article et donem alguns consells per a escollir Apps per a l’entrenament del cervell de la gent gran.

O si ho prefereixes, pots veure aquest rànquing d’Apps que serveixen per estimular l’activitat mental i que estan dissenyades per funcionar en dispositius amb sistema operatiu Android o bé per a dispositius iOS.

Darrera actualització: 03.06.2019 | 14:51