Xerrada Informativa "Seguretat a les Xarxes Socials"

Dijous, 10 de maig de 2018 a les 19.00 h

Seguretat a la Xarxa

Molts de nosaltres estem permanentment connectats a la xarxa, ja sigui amb l’ordinador, amb l’“smartphone” o amb la tauleta. Ens connectem per cercar feina, fer compres, jugar en línia, llegir el diari, veure el darrer vídeo viral, xerrar amb els amics o buscar informació de qualsevol tipus. Per tal que aquesta experiència no ens deixi un gust amarg és necessari que tinguem en compte algunes mesures de seguretat que protegeixin la nostra identitat digital i les nostres dades.

És molt fàcil publicar continguts a Internet, sobretot gràcies al mòbil i la immediatesa que permet, però no és tan fàcil esborrar-los. A més, un cop la informació és a la xarxa en perdem el control i no podem saber fins on pot arribar, quan ho farà ni quin ús se li donarà. És probable que encara que intentem esborrar un contingut, algú ja l’hagi compartit en alguna altra pàgina i seguir-li el rastre es converteix en una missió gairebé impossible. Un comentari o una foto que en un moment donat ens poden semblar graciosos poden no ser-ho d’aquí un temps i arribar a tenir conseqüències negatives.

Cal pensar molt bé com construïm la nostra imatge digital perquè la velocitat de les xarxes resulta imparable i tot i que intentem esmenar-ho, el més probable és que el tema se’ns escapi de les mans.

Darrera actualització: 08.03.2019 | 08:53