Logotip
hiverncasiprimavera
Portada > El municipi > Guia del municipi > Equipaments Municipals > AJUNTAMENT Can Perpunter

AJUNTAMENT Can Perpunter

Contacte

  • Nom: AJUNTAMENT Can Perpunter
  • Adreça: Pl. Montseny, 5
  • Codi postal: 08459
  • Municipi: Sant Antoni de Vilamajor
  • Telèfon: 93 845 24 00
  • Fax: 93 845 20 51
  • a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
  • Horari: De dilluns a dissabte de 9:00h a 14:00 h (dissabte a la Rectoria de Sant Julià d'Alfou) i els dimarts i dijous a la tarda de 16:00h a 19:00h.

Can Perpunter correspon al casal familiar dels Perpunter, una família benestant de menestrals ferrers. Respon al tipus de masia catalana, amb el carenat paral·lel a la façana principal, una característica de les masies del segle XVII i de les masies que no es dedicaven plenament a tasques agrícoles o ramaderes, sinó a altres activitats.

La primera referència de la família Perpunter data del 1647. Els Perpunter tingueren una certa rellevància dintre la vida política local. Així el 1658 l’hereu Miquel Perpunter assolí el càrrec de batlle. La família fins l’any 1730 exercí diferents càrrecs, com el cas de Josep Perpunter que va ocupar el càrrec de Síndic de Vilamajor i membre de les corts catalanes com a representant del braç reial (popular).

La importància econòmica adquirida pels Perpunter fou deguda a la situació de Sant Antoni de Vilamajor en una cruïlla de camins per on circulaven les mercaderies procedents de la muntanya. Sant Antoni era punt de parada de carros i cavalleries i això propicià que la nissaga Perpunter esdevingués un referent a l’hora de ferrar els animals. A la façana són encara visibles les argolles on es subjectaven cavalls, mules i ases.

L’agost de l’any 1988 es va inaugurar com a Casa de la Vila, després d’unes obres de rehabilitació, tot respectant l’aspecte exterior i conservant l’estructura interior.
Edificació formada per planta baixa, dos pisos i edifici annex. Disposa d’ascensor.
A la planta baixa s’hi troba la Sala de Plens, les oficines d'Atenció al client, juntament amb les oficines de Serveis Socials
Al primer pis hi trobem les oficines de secretaria, intervenció, despatxos dels regidors i alcaldia per una banda, i per l'altre Registre Civil i Arxiu Vell. Al segon pis, els serveis tècnics, medi ambient i sala de juntes. L’edifici annex acull l’Arxiu "Les Corts".
I a la part posterior, disposa d’un aparcament per a vehicles.

.
.
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/02/2019 a les 13:02h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona