"Sant Antoni de Vilamajor i el Baix Montseny" és el lema de la Setmana Cultural d'enguany que tindrà lloc del 22 al 28 d'abril de 2024

Dilluns, 8 d'abril de 2024 a les 15:00

Amb una quinzena de propostes diverses, entre les quals destaquem la diada de Sant Jordi, la Festa Homenatge a la Vellesa i la fira i mostra d'entitats i associacions: descobreix la programació.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor presenta la Setmana Cultural 2024, que com cada any, té lloc durant el mes d'abril i coincidint amb la diada de Sant Jordi.

La setmana del 22 al 28 d'abril el municipi s'omplirà de propostes diverses, enguany sota el lema "Sant Antoni de Vilamajor i el Baix Montseny", per commemorar la riquesa cultural i la identitat amb el Baix Montseny i de l'entorn que ens envolta.

En aquest PDF es pot consultar la programació amb els diversos actes i activitats que també comptem amb la col·laboració de diverses entitats i associacions del municipi i d'altres del Baix Montseny.

Destaquen especialment esdeveniments com la diada de Sant Jordi, on no faltaran els llibres, les roses i la cultura sota el Porxo de Can Sauleda.

Així com la tradicional Festa d'homenatge a la Vellesa, una jornada plena d'emoció i calidesa on les persones grans són les protagonistes. L'Ajuntament va enviar la invitació a totes les persones majors de 65 anys empadronades al municipi per convidar-les en aquest dinar de germanor com a reconeixement a la seva saviesa i contribució en el teixit social on també podran gaudir d'una jornada d'Havaneres i rom cremat.

Com a novetat, també tindrà lloc la Fira i mostra d'entitats i associacions amb la finalitat de reconèixer i valorar la contribució de la tasca voluntària i la implicació de les associacions en el teixit social i cultural amb la participació de les diverses entitats del municipi i algunes el Baix Montseny.

Pel que fa a les propostes organitzades per l'Ajuntament, es pot trobar una projecció de cinema infantil, el taller de cistelleria, el concert amb el grup local de folk "3a planta", un taller de joves Castellers amb la col·laboració de la Colla Castellera del Baix Montseny, l'espectacle familiar "Montseny fet de llegenda", així com el taller de jocs tradicionals de baletes i una visita històrica "Barri de Sant Lleïr".

La Biblioteca Joana Raspall i Juanola acollirà la presentació del llibre "Arrelats" amb els masos, masies i famílies antigues de Catalunya, l'Aran i Andorra, un llibre de Xavier Cortadell, Judit Pujadó i Ignasi Revés. Un dels capítols està dedicat a la masia i família de ca l'Estaper de Sant Antoni de Vilamajor, documentada amb la figura de Pere d'Estaper i la presentació comptarà amb la presència de Judit Pujadó, autora del capítol de la masia esmentada i de Josep Maria Estapé, un dels protagonistes.

Les entitats també col·laboren amb diverses propostes, entre les quals es pot trobar la xerrada "Barça i Catalunya: temps de foscor" organitzada per la Penya Barcelonista Vilamajor's, la projecció del documental "I l'àliga vola. Sergi Mingote. K2 Hivernal" organitzada pel Club Excursionista Caminaires de Vilamajor i amb inscripcions gratuïtes aquí, l'obra de Teatre "Ho sé tot" de Francesc Cutchet i organitzat per l'Associació Art i Cultura de Sant Antoni de Vilamajor amb venda d'entrades disponibles aquí, així com un concert de cloenda de la Coral Lo Rossinyol.

Les exposicions de la Setmana Cultural 

  • Exposició "Art i taca. Revifar" de David Méndez: Una passejada pels treballs dels darrers anys d'aquest artista que, a través de paisatges, bodegons, figures humanes, ofereix la seva mirada de la forma i el clor per endinsar-nos en el seu món personal. Disponible del 20 d'abril al 17 de maig de 2024, en horari de tardes al Casal Sociocultural – Escoles Velles.
  • Exposició de fotografies del Fons Bardera: Una oportunitat per descobrir més fotografies temàtiques del fons Francesc Bardera cedit per la família a l'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor. Disponible a partir del 20 d'abril a l'OAC de l'Ajuntament Can Perpunter.
Darrera actualització: 08.04.2024 | 14:53