Consells sobre el consum de bolets

Dimecres, 16 de novembre de 2016 a les 00:00

La recol·lecció de bolets al bosc és una pràctica habitual per part de moltes persones durant aquests dies de tardor.

Durant els darrers cinc anys s’han notificat a l’Agència de Salut Pública de Catalunya 30 brots d’intoxicacions per bolets amb un total de 92 persones afectades, 23 d’ hospitalitzades i 3 defuncions.

Com que el perill principal d’aquesta pràctica és el consum d’espècies tòxiques perquè no s’han identificat correctament, la Societat Catalana de Micologia i l’Agència de Salut Pública de Catalunya recorden els consells i donen recomanacions per aprendre a identificar els bolets i evitar les intoxicacions. Entre  aquestes recomanacions, i com a novetat, s’ha posat  a disposició de tothom un espai de consulta per poder identificar aquelles espècies de les quals es tenen dubte.

 

NO T'ARRISQUIS AMB ELS BOLETS. NO ET MENGIS ELS QUE NO SÀPIGUES IDENTIFICAR.

Abans de menjar-nos un bolet cal assegurar-se que:

  • És comestible
  • Es troba en bon estat
  • Ha estat collit en un lloc no contaminat
  • No en som al·lèrgics ni en tenim intolerància
  • Complim els requisits de cocció
  • En mengem amb moderació

Podeu consultar la informació completa aquí.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:15