Informació relativa al procediment de regularització cadastral del Ministerio de Hacienda y Administaciones Públicas

Dimecres, 29 de juliol de 2015 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor informa que la Gerència Regional del Cadastre de Catalunya – Barcelona ha iniciat el procediment de regularització cadastral, el qual ve regulat per la disposició addicional tercera del Text refós de la Llei del Cadastre Immobiliari. Aquest procediment de regularització cadastral és un procés no voluntari i obligatori que duu a terme la Gerència Regional del Cadastre de Catalunya – Barcelona en el qual hi estan afectats diversos municipis, entre d’ells el municipi de Sant Antoni de Vilamajor (vegeu la Resolució de 9 de juny de 2014, de la Direcció General del Cadastre, per la qual es determinen municipis i període d’aplicació del procediment de regularització cadastral; publicada al Butlletí Oficial de l’Estat núm. 145 de 16 de juny de 2014).

Tots els propietaris afectats que consten com a titulars a Cadastre reben aquests dies notificació individualitzada de les finques afectades pel procés de regularització cadastral.

Donat que aquesta competència no correspon a l’administració local, des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà s’està informant els usuaris que aquest procediment és responsabilitat de la Dirección General del Cadastro, i per aquest motiu es facilita tot seguit tota la informació necessària per dur a terme aquest procés de regularització.

  • En cas de disconformitat, el ciutadà pot presentar al·legacions i aportar les proves que estimi convenients en el període en el qual pot consultar l’expedient.  
  • La regularització de la descripció dels béns immobles està subjecte al pagament de la Taxa de Regularització Cadastral, que té un valor de 60 euros.

Per a més informació sobre la regularització cadastral es pot consultar tant a través de la Línia Directa del Cadastre (902 373 635 i 91 387 45 50) com de la pàgina web del Cadastre ( www.catastro.minhap.es / www.sedecadastro.gob.es)

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:08