Resultat de les caracteritzacions de la fracció orgànica

Dimecres, 2 de juliol de 2014 a les 00:00
L'Agència de Residus de Catalunya ha publicat els resultats del segon trimestre de 2014 de les caracteritzacions de la orgànica recollida a Sant Antoni de Vilamajor

L'Agència de Residus de Catalunya ha publicat els resultats del segon trimestre del 2014 de les caracteritzacions de la orgànica recollida a Sant Antoni de Vilamajor. Aquestes inspeccions es fan periòdicament als residus orgànics per conèixer exactament la proporció de residus que hi són presents i que no són orgànics. Les inspeccions es van fer el dia 7 de maig i van donar els següents resultats:

  • Circuit diürn de recollida de les urbanitzacions. Percentatge d'impropis: 2,73%
  • Circuit nocturn de recollida del nucli. Percentatge d'impropis: 3,55%

En tots dos casos gairebé l'1% correspon a les bosses de plàstic amb les que es llencen els residus orgànics, enlloc de la bossa compostable reglamentària. Cal destacar negativament la presència de metalls, un encenedor, càpsules de cafè, trossos de ceràmica i especialment un tros de gespa artificial arrencada amb la malla i la terra adherida. Tots aquests residus no són orgànics i perjudiquen la qualitat del compost generat, a part que graven el preu del tractament i els imports que l'Agència de Residus retornen per compensar parcialment els costos de la recollida. Malgrat això, són molt bons resultats, que ens situen al capdemunt dels municipis que millor reciclen la fracció orgànica de la comarca. 

Darrera actualització: 06.03.2019 | 09:58