Exposició "Mirades" de Lluís Tusquellas

Divendres, 22 d'abril de 2016 a les 19.30 h

El dia 22 d'abril a les 18.30h s'inaugurarà l'exposició "MIRADES" de Lluís Tusquellas i Abellà a la Rectoria Sant Julià d'Alfou

Sembla que era ahir que dins el misteri de l'ombra florida, tombats a la molsa, passàvem les hores millors de la vida. De l'aigua sentíem la música dolça, dintre la piscina guaitavem els peixos, colliem poncelles, caçavem bestioles, i ens feiem esquitxos, muntant a la branca de les atzeroles.

Lluís Tusquellas i Abellà, nat a Figueres el 10 de desembre de 1922, resideix a Sant Julià d'Alfou (Sant Antoni de Vilamajor).

Pintor, escultor i dibuixant, comença la seva activitat ben d'hora. Rep la influència dels postimpressionistes i entra en contacte amb els pintors de l'època: Darius Vilàs, Arenys, Frederic Molina i d'altres. L'any 1942 estudia a l'Escola de Belles Arts de la Llotja. Del 1944 al 1954 continua la seva formació al FAD (actualment, Foment de les Arts i el Disseny) i des de 1969 és soci del Cercle Artístic de Sant Lluc. És autor d'una abundant producció artística de retrats, paisatges i natures mortes.

Els seus paisatges traspuen amor per la nostra terra, com un homenatge admiratiu a la natura. L'harmonia del cos humà i la bellesa del moviment es poden admirar en els seus nombrosos apunts del natural al carbó. La mestria en el dibuix és evident en els retrats, que mostren una penetrant observació de l'ànima, com un intent de copsar el pensament.

Lluís Tusquellas comenta:

"No me'n ser avenir; tota la vida he pintat. Ho he fet perquè m'agrada, però com una manera de comunicar el regal de la vida que he rebut, i de reproduir l'agraïment que sento pel que duc a dins. Hem de saber donar d'allò nostre; potser per això he passat tota la vida pintant. Em fa il·lusió que molts puguin sentir una mica el que he viscut: els paisatges, les cares estimades, els llocs del gaudir, els moments greus... I en el moment del gran viatge, quan «el Senyor m'obri uns ulls més grans», poder contemplar també el bocí de terra on els meus s'estimen."

 

L'exposició es podrà visitar el 22 d'abril a les 18:30, en horari d'oficines

 

Tusquellas té una exposició permanent a l'Av. Vilamajor,43 de Sant Julià d'Alfou (Sant Antoni de Vilamajor). Per visitar-la només cal que truqueu al telèfon 93 846 08 64 o al 675 57 14 31. També podeu visitar la seva pàgina web: lluistusquellas.webs.com.

Darrera actualització: 08.03.2019 | 08:46