Logotip
capçelera
Portada > Camí Ral

Camí Ral

Contacte

  • Nom: Camí Ral
  • Codi postal: 08459
  • Municipi: Sant Antoni de Vilamajor

Sortint de la Plaça de la Vila de Sant Antoni de Vilamajor, Visitem el Parc de Can Sauleda i ens aturem per veure a mà dreta, el roure del parc i la font que queda al costat, el camí Ral el trobarem seguint carrer Girona avall.

Seguint la riera de Vilamajor, trobarem alzinars i més endavant el pont de la carretera de Sant Antoni a LLinars (BP-5107), passarem per sota i aviat ens trobarem l’anticPont d’en Mora (del segle XIX).

El paisatge canvia passat aquest pont, els alzinars es queden enrere i ara ens acompanya la vegetació de ribera , anant seguin la riera i endinsant-nos als camps.

El camí Ral és de fàcil recorregut i trobarem bancs per reposar i una font per fer passar la set.

Seguint el recorregut veurem diverses masies can Mora, can Record, can Garneu, can Massó Vell, al encreuament d’aquest camins agrícoles, ens trobem can Collet, nosaltres seguirem el camí cap a can Massó Nou,
Molt aviat ens trobarem amb l’Alzina de Can Massó, en el talús esquerre venint des de el poble.
És l’arbre més gros de tot el municipi, l’alçada 14m, volta de canó 4,25m, diàmetre 1.36m, volta de soca 9,40m, capçada 23-25m, catalogat com a arbre monumental

Seguirem el camí fins arribar a Llinars del Vallès, i de tornada enfilarem pel camí Ral, que ens portarà a Sant Antoni de Vilamajor.

L’origen del poble cal cercar-lo al principi del segle XVI; així, en una relació de delmes de l’antic terme de Vilamajor del 1521, es fa esment ja de Vilanova amb 4 cases. El 1696 s’esmenten ja 12 cases i 46 a l’inici del segle XVII. Aquestes cases es construïren originàriament al peu de l’antic camí ral, que recorda avui dia l’anomenatCarrer Vell, on hi ha la casa Masades, que és tinguda per la més vella del poble. Al peu d’aquest mateix carrer hi havia la capella de Sant Antoni Abat bastida per Pere Sunyer el 1555, que el 1798 seria erigida en parròquia.


Camí Ral
Camí Ral
Camí Ral
Camí Ral
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/09/2018 a les 14:30h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona