Orígens dels bitllets del Joc de Balcons SAV 2020

Dilluns, 22 de juny de 2020 a les 12:30

En el següent article us fem una breu descripció dels origens dels vals-bitllets que s'han creat per premiar a les participants del Joc de Balcons SAV 2020.

No cal anar molt enrere en la nostra memòria per recordar com la diada de Sant Jordi d'enguany es va haver de celebrar enmig de l’Estat d’Alarma decretat pel govern central (protocols de control de la pandèmia de la Covid-19). Aquesta situació excepcional va implicar el confinament total de la ciutadania, fent impossible la celebració amb normalitat dels actes de la diada.

En atenció a aquesta situació, la corporació municipal va emprendre la creació del concurs del Joc de Balcons SAV 2020. Aquesta activitat tenia com a objectiu donar resposta a múltiples necessitats:

  • Crear una iniciativa de caràcter cultural que no deixés caure en l’oblit la celebració del Sant Jordi 2020.
  • Proposar una activitat entretinguda a la població més jove (i a la no tan jove) mitjançant la decoració dels balcons i finestres del poble. Intentant, d’aquesta forma, que les llargues hores de confinament passessin més ràpides.
  • Incentivar la recuperació del petit comerç local un cop es pogués donar lloc a la recuperació de l’activitat econòmica amb normalitat. Per garantir aquesta mesura es va premiar a les famílies participants mitjançant uns vals bescanviables a les botigues de SAV. El valor total dels premis va assolir una xifra propera als 4500 €.
  • En última instància, aquesta iniciativa també donava cabuda al projecte de recuperació de la Memòria Democràtica que s’està duent a terme des de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor. No en va, els vals-bitllets es basaven en la primera emissió de paper moneda que va dur a terme, l’any 1937, l’Ajuntament republicà de la Vilanova de Vilamajor.

Podeu consultar el text complert en el document que us adjuntem en aquesta mateixa notícia.

Darrera actualització: 22.06.2020 | 12:28