Nous senyals de circulació que indiquen el límit de velocitat al camí d'Alfou

Dijous, 23 de juliol de 2020 a les 12:30

I adverteixen als vehicles de la presència de fauna autòctona a tota la via.

Aquesta setmana s'ha instal·lat una nova senyalització indicant el límit de velocitat de 40 km/h a tota la via del camí d'Alfou.

L'objectiu d'aquests senyals és disminuir els atropellaments de la fauna autòctona a les carreteres de Sant Antoni. Destacant els punts negres a la BP 5107 (entre Llinars i el nucli) i la carretera interior que va d'Alfou al poble.

Entre aquesta fauna autòctona destaquen les guineus, els eriçons, els senglars, les serps, els talps, els gripaus, entre altres animals de l'entorn que es veuen amenaçats per la creixent circulació dels vehicles, juntament amb les velocitats no respectades.

Durant l'any 2019 es van registrar un total de 40 atropellaments de fauna autòctona a les carreteres de Sant Antoni de Vilamajor.

A més, cal tenir en compte que les aparicions d'animals a les carreteres poden ocasionar accidents de trànsit, ja que la velocitat dels vehicles multiplica la força de l'impacte i la reacció de frenada. És imprescindible adaptar les velocitats corresponents a cada via, tant pel bé de les persones com per la fauna.

Darrera actualització: 23.07.2020 | 12:38

Imatges

Guineu atropellada a SAV