Avui ha començat el curs escolar 2020/2021 a l'Institut Vilamajor i a l'Escola Joan Casas

Dilluns, 14 de setembre de 2020 a les 11:55

Amb un inici atípic i amb mesures de seguretat a seguir.

Avui, 14 de setembre de 2020, els alumnes i les alumnes del Segon Cicle Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat han començat l'inici del curs escolar a Sant Antoni de Vilamajor.

L'Escola Joan Casas i l'Institut Vilamajor han obert les portes per rebre a tot l'alumnat matriculat , després de 6 mesos tancats i sense oferir activitat escolar i lectiva a causa de la Covid-19 i les vacances d'estiu.

Enguany, però, ha estat una tornada atípica i amb moltes mesures de seguretat a seguir. Tot i això, es podien apreciar els típics nervis de tots els anys, però aquesta vegada sota les mascaretes.

Aquest any, l'inici del curs escolar té unes característiques extraordinàries a causa de la pandèmia per la COVID-19, per la socialització que representen les escoles, així com per la necessitat de no interrompre la formació de milers d'estudiants.

Plans d'actuació i organització escolar
L'Escola Joan Casas i l'Institut Vilamajor, per respondre a aquesta situació socioeducativa general estableixen plans d'actuació i organització escolar d'acord amb les indicacions rebudes des del Departament d'Educació i Salut que contempla les Instruccions per al curs 2020-2021 de la Secretaria de Polítiques Educatives amb les instruccions Guia del Departament d'Educació i amb el Pla per a les escoles de PROCICAT. A més dels protocols de la neteja i desinfecció en espais exteriors de concurrència humana i la neteja i desinfecció en establiments i locals de concurrència humana.

Les famílies han de fer-se responsables de l'estat de salut dels seus fills i filles i per aquest motiu, a l'inici del curs, les famílies signen una declaració responsable.

Per millorar la mobilitat i garantir uns accessos als centres escolars segurs des de tots els punts de vista, s'han establert uns circuits per a les entrades i sortides dels centres, així com als interiors dels edificis que permeten organitzar la circulació.

Les entrades i sortides del centre es fan sense timbre i de manera esglaonada, tenint en compte el nombre d'accessos i el nombre de grups estables. L'horari preveu temps gradual per circular i arribar als espais d'aules.

En entrar al centre els alumnes s'han de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic, mantenir la distància sanitària i han de portar la mascareta.

Des de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor desitgem un bon inici de curs escolar a tot l'alumnat que avui ha començat l'activitat escolar per al curs 2021 i 2021.

I felicitem l'Escola Joan Casas i a l'Institut Vilamajor per tota la feina que estan duent a terme davant el repte de gestionar les incerteses que genera la Covid-19.

Darrera actualització: 14.09.2020 | 12:00