Avui divendres 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient

Divendres, 5 de juny de 2020 a les 07:55

I cal recordar que els petits gestos són importants.

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. I se celebra des de 1974 el 5 de juny de cada any, data amb la qual es va donar inici a la Conferència d'Estocolm en 1972, el tema central de la qual va ser l'Ambient.

Al nostre dia a dia hi ha moltes coses que podem fer i d'altres que podem evitar per tal de contribuir a la conservació del planeta i cuidar el medi ambient. Són petites accions que es converteixen en hàbits i petits gestos  que ajuden a la sostenibilitat mediambiental.

Ara més que mai, la natura ens envia un missatge i ens demostra que estem a l'abast d'una avaria i des de l'Ajuntament de Sant Antoni volem deixar una sèrie de consells mediambientals:

 • Utilitza les 3 R: recicla, redueix i reutilitza, redueix el consum de tot allò que no és necessari, reutilitza el paper, la roba, les joguines, els contes... i recicla correctament tots els residus, utilitza la deixalleria i els punts nets de recollida.
 • Evita el plàstic a l'hora de fer les teves compres, porta les teves bosses reutilitzables, no compris productes d'un sol ús o envasats, evita també l'ús del paper d'alumini.
 • Fes un bon ús de l'aigua: aprofita fins a l'última gota, tria dutxar-te en comptes de banyar-te, tanca l'aixeta quan t'ensabonis o et rentis les dents, aprofita l'aigua de la pluja per regar les plantes.
 • El vàter no és una paperera, no hi llencis tampons, compreses, tovalloletes, oli, restes de menjar... recorda que a part de generar un gran impacte mediambiental en rius i mars, pots destrossar les canalitzacions.
 • Evita els aliments que continguin oli de palma, a part de no ser recomanables per a la salut, tampoc ho són pel medi ambient i provoquen la destrucció dels grans boscos tropicals i dels seus animals.
 • No malgastis l'energia: apaga els llums quan no s'utilitzin, posa la calefacció i l'aire condicionat només quan sigui necessari i a una temperatura moderada, utilitza bombetes de baix consum i energies alternatives.
 • Cuida l'entorn, a prop i lluny de casa: no tiris coses a terra, utilitza les papereres i contenidors, respecta i protegeix la natura, la flora i la fauna.
 • Recull sempre els excrements de la teva mascota i utilitza bosses biodegradables o paper de diari per fer-ho. Compra sorra ecològica per als teus gats.
 • Compra aliments de temporada al comerç local, la seva producció i transport no genera tanta energia, són més econòmics, frescos i nutritius.
 • Evita agafar el cotxecamina, mou-te en bicicleta o utilitza el transport públic. El transport públic ajuda a estalviar i a optimitzar energia, utilitza la mobilitat sostenible i si has de renovar el cotxe aposta per un elèctric.
 • Cuida, valora i estima el medi ambient i la natura.
Darrera actualització: 05.06.2020 | 07:54

Imatges

Dia Mundial Medi Ambient - 2 Dia Mundial Medi Ambient - 3