A Sant Antoni es commemora el dia 28-J: Dia pels Drets LGTBIQ+

Dijous, 25 de juny de 2020 a les 13:00

I es desplega la bandera al pal de l'Ajuntament.

Aquest diumenge 28 de juny, se celebra el Dia Internacional del col·lectiu LGTBIQ+, i l'Ajuntament de Sant Antoni se suma a la reivindicació amb el desplegament de la bandera de colors pels drets de les persones LGTBI.

D'aquesta manera, avui s'ha penjat la bandera de colors al pal oficial de l'Ajuntament i estarà penjada puntualment els dies vinents.

El Dia Internacional del col·lectiu LGTBIQ+, es commemora en record dels anomenats fets de Stonewall –Estats Units– que van tenir lloc el 28 juny de 1969. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la qual havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d'alliberament LGTBI.

Elena Pino, regidora d'Igualtat, manifesta que "és anacrònic que a hores d'ara encara hàgim de reivindicar els drets de les persones a viure la seva sexualitat com vulguin. Hissem la bandera LGTBIQ+ en suport al col·lectiu i les seves reivindicacions i volem remarcar que la "normalitat" no és més que el producte de la diversitat".

A més, s'ha organitzat pel mateix dia una marxa cap a Sant Pere amb sortida a les 11 h a la plaça de la Vila de Sant Antoni. I seguidament, la lectura del Manifest amb motiu dels dies per l'alliberament del col·lectiu LGTB1Q+ a la plaça del Montseny de Sant Pere. Podeu consultar la informacio en el cartell adjuntat. 

Darrera actualització: 25.06.2020 | 13:52

Imatges

Cartell Dia 28-J