Informació de les 15 propostes que passen a la votació final dels Pressupostos Participatius 2021

Divendres, 24 de setembre de 2021 a les 12:30

Per haver obtingut la puntuació més alta en el Taller TOP-10 celebrat el passat dijous 23 de setembre al Patronat.

El passat dijous 23 de setembre va tenir lloc la jornada participativa per tal de decidir les propostes que passen a la votació final de l'edició d'enguany dels Pressupostos Participatius 2021.

Cadascuna de les propostes vàlides i rebudes durant la primera fase del procés, un total de 49, va ser puntuada per les persones assistents i de forma col·lectiva, mitjançant una dinàmica participativa de caràcter grupal.

Les 15 propostes que passen a la fase final de votació són les següents:

  1. Material per activitats de lleure infantil: Adquisició de tendes de campanya, carpa, fanalets, fogons, motxilles i sacs de dormir per a la realització d'activitats d'oci i lleure juvenil: excursions, campaments...
  2. Millora de la senyalització de rutes i camins: Millora de la senyalització (plafons i codis QR) de les rutes de lleure, els camins rurals i els itineraris BTT del terme municipal de Sant Antoni de Vilamajor. També s'editarà material informatiu per donar-les a conèixer i es crearà un espai web amb tota la informació ampliada.
  3. Pissarres magnètiques a l'Escola Joan Casas: Substitució de les pissarres actuals de l'escola Joan Casas per pissarres magnètiques amb la finalitat de reduir la pols i millorar la higiene de les aules.
  4. Tendals per a la protecció solar de les aules a la façana sud de l'Escola Joan Casas: Instal·lació d'un sistema de tendals a la façana sud de l'escola per protegir les aules de les elevades temperatures del sol.
  5. Refugis/punts d'alimentació per a gats: En el marc de les accions que es duen a terme per tal d'esterilitzar i controlar els gats de carrer, es crearien algunes colònies controlades per tal de vetllar pel benestar d'aquests animals. Es tracta d'instal·lar mobiliari específic (abeuradors, menjadores, sorral, zona d'aixopluc, i fins i tot gratadors) que afavoreixin les tasques de manteniment del mateix espai, i que aportin confort als animals.
  6. Educació i sostenibilitat ambiental a l'Escola Joan Casas: Instal·lació d'una petita estació meteorològica, així com una planta de compostatge, un hotel d'insectes, i menjadores d'ocells a l'escola Joan Casas.
  7. Zona d'estudi a l'exterior de la biblioteca: Instal·lació d'un parell de taules fixes amb bancs a la zona exterior de la biblioteca municipal amb l'objectiu de fer-hi una petita zona d'estudi i treball compartit a l'aire lliure.
  8. Taules de pícnic al parc Freixeneda: Instal·lació de taules de pícnic i papereres de fraccions per al reciclatge al parc Freixeneda.
  9. Font lúdica i recreativa al parc de Can Sauleda: Construcció d'una font d'aigua d'ús lúdic al parc de Can Sauleda per tal que els infants s'hi puguin remullar mentre juguen. Es tracta d'un sistema de raigs d'aigua verticals que surten del terra i van variant la intensitat, acompanyats d'una il·luminació LED que canvia de color.
  10. Rampa o escala que connecti el carrer Pau Casas fins a la plaça del cementiri: Construcció d'una rampa o escala que connecti el carrer Pau Casals (davant la biblioteca) fins a la plaça del cementiri.
  11. Robòtica educativa a l'Escola Joan Casas: Es tracta d'adquirir materials, eines i robots desmuntables per a la realització d'activitats educatives relacionades amb la robòtica amb l'objectiu d'aprendre a programar i desenvolupar la creativitat.
  12. Mural al K28: Pintar un mural a la façana del magatzem de l'entrada del poble per tal de dignificar aquesta zona i millorar-ne l'estètica.
  13. Pacificació de la cruïlla Freixeneda amb Alfou: Creació d'una plataforma elevada per tal d'augmentar la seguretat dels vianants i reduir la velocitat del trànsit rodat.
  14. Sistema streaming per a Ràdio Vilamajor: Dotar a Ràdio Vilamajor de la possibilitat de realitzar retransmissions en streaming per tal de poder retransmetre en directe els esdeveniments locals que es cobreixen
  15. Bancs a llocs estratègics del municipi: Adquisició, instal·lació i/o renovació de bancs a llocs estratègics del municipi (prèvia anàlisi tècnica, per bé que alguns també s'instal·larien al camí Ral).

A partir d'aquest moment els serveis tècnics de l'Ajuntament estan treballant per acabar de definir i pressupostar definitivament els projectes finalistes.

Durant el mes de novembre s'obrirà el període de votació final i que tindrà una duració de tres setmanes, on totes les persones empadronades a Sant Antoni i majors de 16 anys, podran votar de forma presencial i en línia.

En els pròxims dies també s'actualitzarà la pàgina web dels Pressupostos Participatius on es podrà veure el document amb totes les puntuacions dels projectes fetes al taller TOP10.

Des de l'Ajuntament agraïm a totes les persones participants que van inscriure's i assistir a la jornada dinàmica i que van ser les encarregades de decidir aquestes 15 propostes finalistes: moltes gràcies!

Darrera actualització: 24.09.2021 | 12:55