Logotip
hiverncasiprimavera
Portada > Actualitat > Notícies > Mesures per prevenir la cria del mosquit tigre

Mesures per prevenir la cria del mosquit tigre

15/03/2019

La Diputació de Barcelona ha presentat un seguit de consells i recomanacions per evitar la propagació de diferents poblacions de mosquits en el territori

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor se suma a les mesures preventives que ha fet públiques la Diputació de Barcelona per evitar la cria del mosquit tigre en la zona. Amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania i minimitzar els riscos derivats de la seva presència, s’ha posat en marxa la campanya ‘Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua!’.

La iniciativa, elaborada pel Servei de Salut Pública amb el suport del Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat, apunta que cal buidar els plats dels testos mínim cada cinc dies, fer córrer l’aigua pels desguassos dels patis i mantenir la superfície neta de fullaraca, emplenar els forats dels arbres on es pugui acumular aigua amb sorra i posar cap per avall qualsevol recipient que pugui acumular aigua. Així mateix, afirma que cal tenir les piscines netes durant tot l’any, treure la fullaraca de les canaleres de la teulada i evitar que s’hi acumuli l’aigua i mantenir els neumàtics sota cobert i els dipòsits d’aigua tancats.

Totes aquestes mesures sorgeixen davant de l’augment darrerament en el territori de diferents poblacions de mosquits, especialment la del mosquit tigre. En aquest sentit i amb l’arribada del bon temps, la prevenció és essencial per evitar l’aparició de malalties i problemes de salut relacionats amb aquests insectes.

Arxivat a: General
Campanya ‘Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua!’
Campanya ‘Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua!’
Darrera actualització d’aquest contingut: 20/03/2019 a les 13:56h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona