Logotip
hiverncasiprimavera
Portada > Actualitat > Notícies > Es reuneix la Junta Local de Seguretat

Es reuneix la Junta Local de Seguretat

24/01/2019

Els cossos de seguretat actuen de forma preventiva i reforcen el servei en les èpoques amb més afluència de delictes

El passat dimecres 23 de gener es va celebrar una nova sessió de la Junta Local de Seguretat. L’acte va comptar amb representants dels principals cossos policials i dels grups municipals amb representació al consistori. Van assistir-hi l’alcaldessa, Mª Lluïsa Berdala; Enric Garcia i Remei Linares, Cap i Sotscap de l’ABP de Granollers de la Regió Metropolitana Nord; Francisco Vigara, Sergent en cap de la Policia Local de Sant Antoni; Roberto Cordero, Caporal Primer del cos de la Guàrdia Civil de Canovelles; i Julià Fernàndez, Delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya. També van ser-hi Núria Fàbregas, que va actuar com a secretària, i els regidors Ferran Calvera (PUSA), Anna Cella (ERC) i Raül Valentín (CANVI).

La trobada va servir per a valorar el nivell de seguretat a Sant Antoni de Vilamajor durant l’any 2018. Del total de delictes comptabilitzats, ha augmentat un 50 % el nombre de detencions realitzades pels cossos policials. Les infraccions més habituals continuen sent les que es fan contra el patrimoni, i més concretament els robatoris amb força als domicilis, seguits per les estafes. Les dades, però, mostren una baixada important d’un 4,6 % en el conjunt de robatoris amb força que inclou els que es produeixen en habitatges però també en empreses, comerços i a l’interior de vehicles. Els bons resultats mostren l’efectivitat dels dispositius especials que els cossos de seguretat duen a terme durant tot l’any: s’augmenten els patrullatges de proximitat i en èpoques amb més afluència de robatoris en habitatges es prenen mesures especials per actuar de forma preventiva.

D’altra banda, durant l’any 2018, els Mossos d’Esquadra van organitzar presentacions i col·loquis destinats a diferents col·lectius per parlar de temes relacionats amb la seguretat. Així, per exemple, es va fer una xerrada dirigida als comerciants, una altra a la gent gran i una darrera sobre internet per a pares i mares amb fills petits o adolescents.

Arxivat a: General
Junta Local de Seguretat
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2019 a les 13:13h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona