Una passejada teatralitzada per descobrir el passat medieval del poble

Dimarts, 22 de maig de 2018 a les 00:00
El dissabte 19 de maig, més de 35 persones van gaudir d’un recorregut ple d’explicacions històriques sobre l’Edat Mitjana a Sant Antoni de Vilamajor

El darrer dissabte 19 de maig, la Biblioteca SAV va organitzar una passejada teatralitzada en el marc del projecte ‘De la Vilanova a La Força. Redescobrim el Vilamajor medieval’, un mes temàtic ple d’activitats al voltant del passat medieval de Sant Antoni de Vilamajor. La passejada va tenir una molt bona acollida. Les entrades es van exhaurir dies abans i, en total, hi van participar 38 persones, 30 adults i 8 infants.

Sota el títol ‘Com vivien els vilatans en l’època medieval?’, l’arqueòleg Jordi Nogués va omplir d’explicacions històriques el recorregut, que va transcórrer pels indrets més rellevants de Sant Antoni de Vilamajor i de Sant Pere de Vilamajor. Nogués va parlar sobre diferents aspectes de la vida i els costums de la gent de l’Edat Mitjana i va destacar la creixent importància de la Vilanova (actual Sant Antoni de Vilamajor) a l’època. Així mateix, va explicar els darrers descobriments al voltant de la Torre Roja, que confirmen que no era una torre d’homenatge sinó un campanar d’una església medieval, i sobre el palau dels Comtes de Barcelona, que segurament no estava situat a la zona de La Força sinó en terres de l’antiga Vilanova. 

La passejada va comptar també amb sis personatges medievals: un joglar, una trobadora, una cuinera, una pitonissa i dos joglars músics, que van amenitzar l’itinerari. De la mateixa manera, el grup Acers Trempats va participar en la caminada representant en directe una lluita entre un grup de camperols i un grup de soldats, amb les armes i les proteccions utilitzades a l’època.

Davant del gran èxit de l’activitat, la biblioteca es planteja repetir la passejada teatralitzada més endavant, ja que és una molt bona oportunitat per donar a conèixer als veïns i les veïnes, així com a la gent de la comarca, aspectes interessants i desconeguts del passat de la vila.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:16