Alumnes de diferents centres educatius visiten la biblioteca

Dijous, 15 de març de 2018 a les 00:00
L’equipament municipal col·labora constantment amb diverses escoles de la zona per apropar la lectura als més joves

La Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor treballa conjuntament amb diferents centres educatius del municipi per apropar els llibres i el gust per la lectura als més petits. Les activitats que s’organitzen a l’equipament són moltes i ben diverses per tal d’arribar a infants de totes les edats. Pel que fa als més menuts, els dimecres al matí es fa el taller ‘La maleta de contes’ per a l’Escola bressol Xauxa i el Centre Infantil La Rialla, on els infants es poden familiaritzar per primer cop amb els llibres i amb els espais de la biblioteca. Puntualment, aquest mes de març també es van apropar els nens i les nenes del projecte educatiu Follets del Bosc.

Així mateix, durant aquest mes de març, la biblioteca ha rebut la visita de l’Escola Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor i de l’Escola Torre Roja de Sant Pere de Vilamajor. Els més grans van conèixer l’espai i van descobrir quin és el seu funcionament, mentre que els més petits es van sorprendre per la quantitat de llibres i contes que acull l’equipament municipal. A més de les visites, la biblioteca i aquests centres educatius tenen convenis de col·laboració periòdics per cedir lots de llibres en préstec durant un temps a les escoles.

De la mateixa manera, l’alumnat de l’Institut Vilamajor també ha participat de diferents activitats previstes. Periòdicament, es fan sessions per aprendre a localitzar el material bibliogràfic i a recuperar informació del fons editorial. A més, amb l’alumnat de 3r d’ESO, es fa un projecte per conèixer el món dels còmics. Aquest programa finalitzarà amb una sessió de pintura mural per decorar l’espai de Còmic de la biblioteca. Finalment, l'equipament municipal també acull el projecte ‘Kamishibai’ (un mètode tradicional japonès per explicar contes), que consisteix en el fet que els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Vilamajor narren històries mitjançant aquesta tècnica als nens i les nenes de primària d’altres centres de la zona.  

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:16