Logotip
hivern2018
Portada > Actualitat > Notícies > Sant Antoni s’adhereix al projecte ‘De l’Hort a la biblioteca’

Sant Antoni s’adhereix al projecte ‘De l’Hort a la biblioteca’

30/01/2018

Aquest mes de febrer s'oferiran propostes diverses per donar a conèixer el patrimoni agrícola i gastronòmic de la zona

La Biblioteca Municipal inicia el mes de febrer amb una novetat: la seva adhesió a un nou projecte que pretén promoure la identitat local i donar a conèixer el patrimoni agrícola, els productes i la gastronomia pròpia de la zona. De l’Hort a la Biblioteca és una iniciativa que es va posar en marxa a la comarca del Baix Llobregat i que aquest any s’ha estès al Vallès Oriental. Des de Sant Antoni es va considerar important sumar-s’hi, atès el creixent interès de la població per l’activitat agrícola sostenible i els productes de proximitat, i per la tradició agrícola i ramadera del municipi. 

En el marc d’aquest projecte, el proper divendres dia 2 de febrer s’oferirà una sessió de contacontes anomenada ‘Contes de l’hort: frescos i de proximitat!’, per a infants a partir de 4 anys. Dissabte 17, les famílies amb infants de 5 a 10 anys podran participar en el laboratori ‘Fem ciència en família: la llavor de la vida’ que vol convertir als més petits en autèntics científics per investigar el cicle de la vida de les plantes. Finalment, divendres 23, l’apicultor ecològic local David Álvarez impartirà la xerrada ‘De les flors a la taula: les abelles i la mel’. Fins al dia 12 de febrer també es podrà visitar a la biblioteca l’exposició ‘La carbassa, la poma i el pèsol, tres vegetals... molt femenins!’ que pretén mostrar el paper d’aquests tres fruits al llarg de la història de la literatura. A banda d’aquestes activitats, la biblioteca està creant un centre d’interès que recollirà en un mateix espai físic tots els llibres i altres documents relacionats amb aquesta temàtica. 

Aquest mes de febrer es farà també la segona sessió del BiblioCafè del Casal d’Avis, un projecte de col·laboració que es va iniciar el passat 26 de gener i que pretén crear un espai de trobada amb els avis per parlar de novetats editorials i que preveu comptar amb autors convidats i lectures en veu alta. Una altra de les propostes d’aquest mes serà una conferència a càrrec de Pol Avinyó, expert del Gran Teatre del Liceu, per parlar dels detalls de l’òpera Roméo et Juliette, atès que hi ha una sortida programada per a veure aquesta representació el dia 4 de març. 

No faltaran les activitats habituals de la biblioteca com el grup d’escacs infantil, per aprendre i practicar el joc, i el grup d’adults i joves per a millorar l’estratègia, tots dos conduïts per Salvador Anfruns. També tornaran el Grup d’Escriptura creativa, el Club de lectura SAV, el Club de lectura ‘Llegir el teatre’ i els contes petitets, divendres dia 9, amb un especial sobre Carnestoltes. Dilluns dia 19 de febrer es podrà seguir per Ràdio Vilamajor (98.0 FM) una nova emissió del programa de ràdio “L’ànima dels llibres”, a partir de les 21 hores. Aquest també es podrà descarregar al canal d'IVoox de la Biblioteca SAV.

Arxivat a: General
De l'Hort a la Biblioteca
Agenda - Febrer 2018
De l'hort a la biblioteca
BiblioCafè
Club de lectura
Conferència Liceu
Contacontes
Contes Petitets
Exposició De l'Hort a la Biblioteca
Escacs
Escacs Infantil
Grup d'Escriptura Creativa
Llegir el teatre
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/01/2019 a les 14:48h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona