Caminada conjunta contra la violència envers les dones

Dilluns, 27 de novembre de 2017 a les 00:00
La iniciativa estava organitzada de forma conjunta pels municipis de Llinars del Vallès, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones, i sota el lema Estima’t, els ajuntaments de Llinars, del Vallès, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor van organitzar una caminada conjunta que va tenir una molt bona acollida entre la ciutadania. L’activitat es va iniciar a dos quarts de deu del matí a la plaça dels Països Catalans de Llinars i va finalitzar a La Fàbrica de Sant Pere, on es va oferir als participants un esmorzar amb coca amb xocolata a mesura que anaven arribant.

Un cop tothom va estar assegut, es van iniciar els parlaments que van comptar amb la intervenció de l’alcaldessa de Sant Antoni, Maria Lluïsa Berdala. Posteriorment van poder gaudir d’una actuació que va barrejar música, cant i art, a càrrec del grup Mesmusic. 

L’objectiu d’iniciatives com aquesta és sensibilitzar la ciutadania de la importància de seguir lluitant contra aquesta xacra social. Des dels ajuntaments es recorda que cal treballar en la prevenció i, sobretot, que cal denunciar les situacions de maltractaments.

La Generalitat posa a disposició de les víctimes un telèfon d’atenció contra la violència masclista, el 900 900 120, que és gratuït, confidencial i funciona tots els dies de l’any durant les 24 hores. Aquest servei compta amb professionals, advocats i psicòlegs que atenen les demandes relacionades amb qualsevol situació de violència contra les dones i informen sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d’assistència. Així mateix, poden contactar amb serveis d’emergència en cas que sigui necessari.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:15

Imatges