La Biblioteca SAV aposta pels autors de proximitat

Dimecres, 13 de setembre de 2017 a les 00:00
Els fons “Col·lecció local” inclou novel·les, llibres de no-ficció i música que estan disponibles per al préstec

Des dels seus inicis la biblioteca municipal compta amb un fons anomenat “Col·lecció local” que recull documents relacionats amb Vilamajor, els seus voltants i la comarca del Vallès Oriental (rutes, excursions, economia, cultura i folklore, agricultura i vida a pagès, història, biografies, educació, etc. ). Tots aquests documents es poden trobar agrupats en un mateix punt de la biblioteca –sigui quina sigui la seva temàtica– i es poden distingir de la resta de documents per les inicials “CL” que porten al llom.

La Col·lecció local també inclou novel·les, llibres de no-ficció, música, etc. d’autors “de proximitat” (de Sant Antoni mateix i rodalies). Aquest estiu, la Biblioteca SAV ha adquirit diverses novel·les d’autors propers, seguint amb l’objectiu d’oferir en préstec totes les novetats publicades o autoeditades per autors propers, siguin coneguts o novells. En aquest sentit és important la col·laboració entre la llibreria Sant Llibre, de Sant Antoni de Vilamajor, i la Biblioteca SAV ja que en molts casos la llibreria fa d’intermediària entre els autors i la biblioteca –tot i que també hi ha autors que es dirigeixen directament a la biblioteca municipal per fer donació de la seva obra.

Entre les últimes incorporacions al fons destaquen:

-          Cinc dones de veritat, de la vilamajorina Jèssica Roca

-          ¿Aún quieres saber por qué?, de la vilamajorina Mireia Montenegro

-          Jordi Vidal. L’ofici d’arbitrar, del vilamajorí Jordi Sibina

-          Re: Mi LaTiDo Cubason, CD promogut pel Centre d’Art T (Cal Cabrit)

-          ¡Cógetelo!, de la vilamajorenca Sandra Parejo

-          La naturaleza del fuego, del vilamajorenc Daniel Escriche

-          La voz del rio, del llinasenc Vicente Garcia Campo

-          La mestra, de la cardedeuenca Rosa Maria Pascual Sellent

Durant aquests 4 anys aquesta col·lecció ha anat creixent i properament serà reubicada a un espai que en millorarà la consulta i visibilitat. Una altra de les accions ja engegades és la difusió dels autors de proximitat a través del programa de ràdio de la biblioteca, “L’Ànima dels llibres”, en què cada mes es conversa amb un autor convidat.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:15