Consells per gaudir de la revetlla de Sant Joan amb seguretat

Divendres, 23 de juny de 2017 a les 00:00
Està prohibit encendre fogueres o tirar petards a menys de 500 metres de les zones forestals

La revetlla de Sant Joan i el foc estan estretament relacionats, però davant les altes temperatures i la manca de pluges el risc d’incendi és especialment alt, amb el nivell 2 del pla Alfa activat. Davant aquesta situació, cal garantir la seguretat i la precaució davant la celebració de la festa.

L’Ajuntament recorda que està completament prohibit encendre una foguera sense autorització i a menys de 500 metres de distància de zones forestals. Aquesta mateixa distància de seguretat s’ha de deixar per tirar coets i voladors, és a dir, que no estan permesos a les urbanitzacions ni a algunes parts del nucli. Tampoc es pot tirar petards a menys de 25 metres de terrenys forestal.

No es poden encendre dins d’objectes com ara totxanes, que poden fer metralla en explotar,  i es recomana no guardar-los a les butxaques i encendre’ls amb metxes. A més, cal respectar les edats de cada petard i llegir-ne les instruccions.

En el cas de les fogueres, s’aconsella cremar-hi materials com fusta, però no plàstic ni pneumàtics, que són molt contaminants. Si fa molt vent, és millor no encendre-la i cal assegurar-se que queda ben apagada. 

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:15