Setmana de la Prevenció de Residus

Dilluns, 21 de novembre de 2016 a les 00:00
Del 19 al 27 de novembre, Sant Antoni de Vilamajor se suma a la campanya europea de sensibilització per evitar la generació de residus. Participa al TALLER DE REPARACIÓ DE PETITS ELECTRODOMÈSTICS!

Durant aquesta setmana s'organitzen 1.030 activitats a tot Catalunya i 12.255 a tot Europa. L’objectiu és fer-nos conscients de la importància d’evitar la generació dels residus, organitzant tallers de reutilització, compostatge i activitats per conscienciar del malbaratament alimentari, entre altres. Així, el focus se situa en accions que impulsin les “3 R”: reduir residus, reutilitzar productes i reciclar materials, i a recordar a la ciutadania que “el millor residu és el que no es produeix”.

A Sant Antoni de Vilamajor farem un taller per aprendre a reparar petits electròdomèstics el dissabte dia 26 de novembre entre les 11.00h i les 13.30h al Casal Sociocultural Escoles Velles. Serà un taller obert on els participants que vulguin podran dur el que vulguin reparar, amb indicacions i pautes per arreglar qualsevol petit electromèstic de casa nostra. L'objectiu és aprendre que els aparells moltes vegades no cal llençar-los sinó que poden tenir molta més vida amb quatre nocions bàsiques. Us hi apunteu?

També es faran tallers a l'escola per prevenir la generació de residus de roba i també per aprendre com evitar el sobreabús de residus d'envasos en els gestos quotidians de compra.

Com cada any també es podrà anar a fer intercanvi de llibres a la Deixalleria (Punt de "Deixallibres"). Recordeu que també hi ha un punt de venda d'objectes reciclats al Mercat Setmanat (Rnova). 

La Setmana és un moment òptim per reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus i, entre d’altres beneficis, prendre consciència del paper primordial que juga en el canvi climàtic. Si vols més informació o aprendre com et pots comprometre, clica aquí (em comprometo)

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:15