Logotip
hiverncasiprimavera
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament realitza diferents actuacions sobre l’arbrat del municipi

L’Ajuntament realitza diferents actuacions sobre l’arbrat del municipi

09/04/2019

La campanya de poda s’ha desenvolupat seguint el calendari previst i s’ha intervingut sobre l’arbrat singular del poble

Durant els darrers mesos, l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha portat a terme diverses intervencions sobre l’arbrat del municipi. Enguany, la campanya de poda s’ha realitzat seguint el programa previst en el Pla de Poda de la Diputació de Barcelona i s’ha treballat sobre 19 exemplars de Platanus x hispanica en el carrer de Sant Antoni, 27 exemplars de Ligustrumlucidum en el carrer d’Alfou i 23 exemplars de Tiliaplatyphyllos en el carrer de Freixeneda. Prèviament, es van podar els exemplars de Meliaazedarach del carrer Mossèn Cinto Verdaguer, que finalment han estat substituïts per 17 exemplars de Perera de Callery (Pyruscalleriana). Durant les intervencions, també s’han millorat les voreres i els escocells, s’ha posat reg per goter al nou arbrat i s’ha implantat un nou enllumenat.

De la mateixa manera, s’ha substituït l’arbrat del carrer Sant Jaume per castanyers d’Índies de Briot (Aesculusxbriotii), amb l’objectiu de donar ombra al carril bici i al passeig. També s’ha aprofitat per renovar el reg per goter i garantir així el seu bon funcionament. Així mateix, des del consistori vilamajorí, s’han impulsat treballs sobre l’arbrat singular del municipi, com la poda de manteniment i seguretat de l’alzina de la Font de Sant Lleïr i l’alzina del Parc de les Botxes.

Finalment, s’han realitzat actuacions de millora en l’arbrat de l’Escola Joan Casas. Les intervencions han consistit en la poda de refaldat d'alguns exemplars, així com l'eliminació d'arbres amb risc i el tractament preventiu amb sabó potàssic d'un til·ler amb elevada afectació de la xinxa del til·ler. En el marc de col·laboració amb l’Institut de Sant Pere, s’han fet feines de poda de l’arbrat i plantació de nous exemplars.

Arxivat a: General
Actuacions sobre l’arbrat del municipi
Actuacions sobre l’arbrat del municipi
Actuacions sobre l’arbrat del municipi
Actuacions sobre l’arbrat del municipi
Actuacions sobre l’arbrat del municipi
Actuacions sobre l’arbrat del municipi
Actuacions sobre l’arbrat del municipi
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2019 a les 13:13h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona