Ja es poden consultar les actes digitalitzades dels plens municipals

Dilluns, 17 de desembre de 2018 a les 00:00
Els documents daten de 1853 a 2015 i han estat digitalitzats en el marc del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona

Des d’aquesta setmana, els veïns i les veïnes de Sant Antoni de Vilamajor poden consultar les actes digitalitzades dels plens municipals. Els documents daten de 1853 a 2015 i es poden veure a través de l’eina Arxius Municipals Digitals. Tot i això, en compliment amb què marca la legislació vigent, es restringeix l’accés públic en línia de les actes del ple municipal fins 50 anys després de la seva producció.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la Diputació de Barcelona en el marc del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat, potenciar la transparència i garantir la conservació dels documents.

A més de les actes dels plens municipals de Sant Antoni de Vilamajor, l’eina Arxius Municipals Digitals conté documents consultables de 103 municipis, que van des del 1644 fins al 1968. La digitalització de tot aquest material ha suposat una millora en la gestió interna de les administracions i alhora ha permès facilitar la recerca històrica.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 11:11