Es posa en marxa la campanya de vacunació contra la grip

Dilluns, 23 d'octubre de 2017 a les 00:00
S’adreça especialment als col·lectius de risc com persones d’edat avançada, que pateixen malalties cròniques i dones embarassades

Dilluns 23 d’octubre s’ha iniciat la campanya de vacunació contra la grip 2017-2018. El Departament de Salut ha distribuït al voltant d’un milió dues-centes mil dosis que estan a disposició de la ciutadania en els centres d’atenció primària (CAP).

L’objectiu és evitar les complicacions que comporta aquesta malaltia en els col·lectius de risc com poden ser persones amb problemes de salut crònics (com pulmonars, cardiovascular o diabetis), internades en residències de gent gran o centres sociosanitaris i les d’edat més avançada que tenen més de 60 anys. Aquest any es focalitza la campanya en aconseguir augmentar la vacunació de les dones embarassades, atès que durant la gestació es produeixen canvis immunològics i cardiopulmonars que poden afavorir la infecció per grip i, en canvi, només un 3 % de les dones embarassades es vacuna.

 La durada prevista de la campanya és de dos mesos. La intenció és que la protecció sigui òptima quan la grip arribi a la població, que acostuma a ser entre finals del mes de desembre i principis del mes de gener. Aquesta malaltia afecta habitualment entre el 5 i el 20 % de la població.

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:15