Logotip
hiverncasiprimavera
Portada > Actualitat > Notícies > Mesures de prevenció davant el risc d’incendi forestal

Mesures de prevenció davant el risc d’incendi forestal

10/05/2018

Es recorda als propietaris de parcel·les que tenen l’obligació de fer neteges periòdiques, especialment durant la temporada d’estiu

Amb la voluntat de minimitzar el risc que s’iniciï un incendi forestal, l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor recorda als propietaris de parcel·les, amb edificació o sense, que estan obligats a mantenir-les netes i en bones condicions de seguretat i salubritat. Malauradament, al municipi hi ha un important nombre de parcel·les amb un excés de vegetació i, en alguns casos, en un estat d’abandonament i brutícia. Això no només pot constituir un focus d’incendi sinó que també pot comportar la proliferació d’animals i ocasionar molèsties als veïns i veïnes.

És per aquest motiu que des de l’Ajuntament es reitera la necessitat de netejar de forma periòdica les parcel·les, especialment en temporada d’alt risc d’incendi, i es marca com a termini la data del 5 de juny d’aquest any per a fer-ho. El seu incompliment podrà ser objecte de sancions administratives.

D’altra banda, des del consistori s’ofereixen algunes recomanacions d’autoprotecció que cal tenir en compte en el cas d’edificacions que es troben allunyades dels nuclis de població. Així doncs, s’aconsella crear una franja de protecció amb la vegetació aclarida de com a mínim 25 metres al voltant, desbrossar el sotabosc i aclarir la densitat dels arbres, deixant un marge de 6 metres entre ells, i allunyar de les edificacions tot allò que pugui cremar com llenya o restes de vegetació.

Arxivat a: General
Prevenció incendis

Arxius adjunts

  • Ban Municipal (PDF, 419 kB)
    Informació sobre la neteja de parcel·les de titularitat privada
  • Cartell informatiu (PDF, 389 kB)
    Mesures d'autoprotecció per evitar incendis forestals
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2019 a les 13:13h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona