Logotip
hivern2018
Portada > Actualitat > Notícies > Redescobrint el Vilamajor medieval

Redescobrint el Vilamajor medieval

02/05/2018

Aquest mes de maig, la biblioteca organitza diferents activitats al voltant del passat històric medieval del municipi

Ja som al cinquè mes de l’any i la Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor ha programat nous actes pels pròxims 30 dies. El projecte estrella és ‘De la Vilanova a la força. Redescobrim el Vilamajor medieval’, que inclou tres activitats i una exposició virtual. La temàtica històrica esdevé de màxima actualitat arran les excavacions, els informes tècnics i les noves informacions sobre la ubicació exacta del palau dels Comtes de Barcelona. De fet, el primer acte del cicle serà la taula rodona ‘Una nova mirada al nostre patrimoni: els casos del castell i del palau de Vilamajor’, on es comptarà amb representats municipals de Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor, de la Diputació de Barcelona i de l’empresa que ha dut a terme les excavacions. La trobada, que es farà el divendres 11 de maig, a les 19.30 hores, serà una oportunitat per conèixer les darreres novetats sobre el descobriment. 

Així mateix, el divendres 18 de maig, a les 18 hores, s’organitzarà l’espectacle ‘Medièvola, la trobadora’, que traslladarà als més menuts a l’època dels trobadors i dels joglars amb contes i música en directe. L’espectacle està programat per a famílies amb infants a partir de 4 anys. El darrer acte serà una passejada teatralitzada de la mà de l’arqueòleg Jordi Nogués, amb la col·laboració d’Acers Trempats. El dissabte 19 de maig, a les 11 hores, començarà l’itinerari pels indrets històrics més rellevants de Sant Antoni de Vilamajor i de Sant Pere de Vilamajor, així com es descobrirà com vivien els vilatans i les vilatanes a l’època medieval. A més, a partir del dilluns 7 de maig, es podrà veure l’exposició virtual ‘L’arqueologia medieval a Vilamajor’ de l’arqueòleg Jordi Nogués, un projecte amb models 3D i recreacions del passat medieval de la vila.

No obstant això, la Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor té preparades moltes més activitats. El dimecres 2 de maig, a les 19 hores, hi ha prevista una xerrada d’orientació acadèmica dirigida als adolescents i a les seves famílies. La trobada serà un moment per veure totes les possibilitats d’estudi i resoldre dubtes. Així mateix, el dimarts 29 de maig, a les 19.15 hores, hi haurà una nova sessió de l’Escola de Pares ‘L’art d’explicar contes’. En aquesta ocasió, s’aprendrà a llegir les imatges dels contes. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia.

De la mateixa manera, i com cada mes, els apassionats de l’escriptura tindran una nova oportunitat d’aprofundir en aquest art el dimarts 15 de maig, a les 19 hores. També, el dilluns 7 de maig, a les 18 hores, el grup de musicoteràpia organitzarà la seva trobada mensual per parlar sobre els efectes beneficiosos de la música en el nostre dia a dia. Aquest mes, Rodrigo Díaz i Jordi Piccorelli presentaran el col·loqui ‘Sons que curen’.

El dimecres 9 de maig, a les 19 hores, el Club de lectura SAV descobrirà el llibre ‘La pell freda’ d’Albert Sánchez Piñol i el divendres 4 de maig, a les 19 hores, el Club de lectura Llegir el teatre aprofundirà en l’obra ‘La importància de ser Frank’ d’Oscar Wilde. El divendres 11 de maig, a les 18 hores, la Marta Arnaus dirigirà una nova sessió de ‘Contes petitets’, per a famílies amb infants d’1 a 3 anys. Així mateix, el dilluns 21 de maig, a les 21 hores, es gravarà un nou programa radiofònic ‘L’ànima dels llibres’ i el divendres 25 de maig, a les 16 hores, la novel·la negra serà la protagonista del nou BiblioCafè al Casal d’Avis.  

Finalment, els dimarts de 18 a 19.30 hores, el grup d’escacs infantil continuarà millorant en l’aprenentatge del joc i, els dijous de 18.30 a 20 hores, ho farà el grup d’escacs d’adults i joves, que seguirà perfeccionant les tàctiques i el coneixement sobre els escacs.

Arxivat a: General
‘De la Vilanova a la Força. Redescobrim el Vilamajor medieval’
Agenda d'activitats Biblioteca maig 2018
‘De la Vilanova a la Força. Redescobrim el Vilamajor medieval’
L’espectacle ‘Medièvola, la trobadora’
La passejada teatralitzada ‘Com vivien els vilatans a l'època medieval?’
Xerrada d’orientació acadèmica
L’escola de pares ‘L’art d’explicar contes’
Grup de musicoteràpia
Club de lectura
Llegir el teatre
Contes petitets
BiblioCafè
Grup d’escacs
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/01/2019 a les 14:48h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona