Logotip
hivern2018
Portada > Actualitat > Notícies > Sant Antoni de Vilamajor al costat de la cultura

Sant Antoni de Vilamajor al costat de la cultura

13/04/2018

La nova edició de la Setmana Cultural preveu al municipi una gran varietat d’activitats i tallers entre el divendres 20 i el diumenge 29 d’abril

Un any més, arriba la Setmana Cultural a Sant Antoni de Vilamajor. Des del divendres 20 d’abril al diumenge 29 d’abril, el poble s’omplirà d’activitats, tallers i trobades per celebrar la cultura. El primer acte serà el dijous 19 d’abril, quan es gravarà un programa especial sobre la Setmana Cultural a Ràdio Vilamajor (98.0 FM) en directe des de la biblioteca i on tothom qui vulgui pot assistir de públic. 

El divendres 20 d’abril començarà el primer cap de setmana de celebració amb la representació de ‘Roba Estesa’, l’obra resultant dels relats guanyadors del III Concurs de relats per dramatitzar. Aquell mateix dia, també es farà el lliurament dels premis. El dissabte 21 d’abril, al matí, hi haurà un taller de gospel, un laboratori de lectura a la biblioteca i la inauguració de l’exposició ‘Pinzellades’, dels alumnes del taller de pintura i dibuix del Casal Sociocultural SAV. A la tarda, es celebrarà la XXII Trobada de puntaires al municipi i, un parell d’hores més tard, una xerrada sobre drets civils a càrrec del col·lectiu d’advocats Alerta Solidària. El diumenge 22 d’abril, s’organitzarà la III Jornada de cultura popular i tradicional davant les Escoles Velles amb un tastet de Gegants, Diables, Bastons i Sardanes. A les 13 hores, es farà la inauguració oficial de la ‘Plaça 1 d’octubre de 2017’, on hi haurà vermut per a totes les persones assistents. 

Pels més menuts del poble, la Setmana Cultural contindrà un acte molt especial: ‘L’Enigma Cultural’. Des del dilluns 23 al dijous 26 d’abril, cada tarda s’organitzarà una prova d’enginy diferent a diversos espais del poble. Els infants, d’entre 4 i 12 anys, que vulguin participar hauran d’inscriure’s entre el 16 i 20 d’abril al Casal Sociocultural Escoles Velles. A més, durant tota la setmana, hi haurà una gran diversitat d’activitats per a tothom: audició de sardanes, degustació de faves a la catalana, workout al parc de Freixeneda, xerrades, cinema i, finalment, la tercera entrega del VIII Concurs Continuat de Fotografia. 

El segon cap de setmana de la Setmana Cultural s’iniciarà, el dissabte 28 d’abril, amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa, amb performances, street dance i una tarda intercultural al Parc de Can Sauleda amb representants de les cultures hindú, marroquina, africana i catalana. Durant la trobada, es podran degustar plats típics de cada cultura i hi haurà espectacles de música i dansa. Per últim, el diumenge 29 d’abril, hi haurà la Fira de la Transhumància, amb un mercat de productes artesans i una mostra d’oficis. A les 9 hores, a la plaça de la Vila, s’iniciarà la caminada organitzada pel Club Excursionista Caminaires de Vilamajor, que tindrà una durada de dues hores aproximadament. A les 11 hores, començarà la cercavila dels Gegants Felip i Pepeta conjuntament amb els Bastoners de Sant Antoni de Vilamajor, i, al migdia, hi haurà un dinar popular amb graellada al Porxo de Can Sauleda. Finalment, al vespre, s’organitzarà l’acte ‘Transhumància’, on un ramat de 1.000 ovelles travessarà el poble recordant el seu pas per la carrerada transhumant. 

Durant aquests dies, s’impartiran també classes obertes per a tothom al Casal Sociocultural Escoles Velles i a la Rectoria de Sant Julià d’Alfou. Així mateix, el municipi acollirà dues exposicions que posaran l’accent en la cultura: ‘EFIM-ART’, sobre l’art efímer i a càrrec d’artistes locals i internacionals, i ‘Pinzellades’, dels alumnes de pintura i dibuix del casal sociocultural del poble.

 
Arxivat a: General
Setmana Cultural 2018

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 10/01/2019 a les 14:48h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona