Logotip
hivern2018
Portada > Actualitat > Notícies > Aquest abril, l’art aterra a la biblioteca

Aquest abril, l’art aterra a la biblioteca

27/03/2018

L’exposició d’art efímer EFIM-ART acull obres de sis artistes diferents, entre els quals destaca el vilamajorí Albert Rocarols

Encetem el mes d’abril i la Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor s’omple de noves activitats. El projecte més destacat per aquests pròxims 30 dies és l’exposició d’art efímer EFIM-ART, que acull creacions artístiques de sis autors diferents, entre els quals destaca Albert Rocarols, veí del municipi. De fet, aquest serà el tercer any consecutiu que la biblioteca dedica el mes d’abril a l’art. El 2016, l’espai va exposar una mostra monogràfica de l’artista local Dolo Navas i el 2017 es va organitzar l’exposició d’art reciclat Càpsula-DRAP, amb obres de gairebé una vintena d’artistes, així com tallers i activitats.

Aquest cop, la biblioteca apostarà per l’exposició EFIM-ART, que se centra en l’art efímer i en la necessitat de tornar a establir contacte amb la natura i amb la fugacitat del temps. Des del divendres 6 d’abril i fins al divendres 4 de maig, l’espai exposarà les creacions artístiques de sis grans artistes locals i internacionals: María Cueto, Raquel Alonso, Eudald Alabau, Maite Amàrita, Daniela Peñalva i Albert Rocarols. El divendres 6 d’abril, a les 19 hores, es farà la inauguració oficial, que comptarà amb una peça de BodyArt Dansa a càrrec de Gina Barenys i Dolo Navas, coordinadora artística de l’exposició. També dins el projecte EFIM-ART, el divendres 6, a les 18 hores, l’Elena Codó organitzarà un contacontes on l’art serà l’eix central de les aventures, dirigit especialment a famílies amb infants a partir dels 4 anys.

Però les novetats del mes d’abril no s’acaben aquí. La segona gran proposta és la participació en la Setmana Cultural 2018. Com cada any, la biblioteca hi col·laborarà activament amb la programació de diverses activitats, com el BiblioCafè al Casal d’Avis ‘Fer-se gran: com ho tracta la literatura?’ amb l’escriptora Carme Ballús; el laboratori de lectura ‘El calaix de l’artista’ dedicat a l’art i dirigit a infants de 4 a 9 anys, i el programa especial de ràdio ‘L’ànima dels llibres’ amb motiu de la Diada de Sant Jordi, que es farà el mateix 23 d’abril en directe per Ràdio Vilamajor (98.0 FM) des de la biblioteca i on tothom qui vulgui pot anar de públic.

No obstant això, una de les activitats estrella de la Setmana Cultural 2018 serà ‘L’Enigma Cultural’. Del dilluns 23 al dijous 26 d’abril, cada dia s’organitzarà una prova diferent de curta durada i que es podrà resoldre en qualsevol moment entre les 16.30 i les 19 hores. Els infants d’entre 4 i 12 anys que vulguin participar-hi hauran d’inscriure’s prèviament entre el 16 i 20 d’abril al Casal Sociocultural Escoles Velles.

Així mateix, com cada mes, els apassionats de l’escriptura tindran una nova oportunitat d’aprofundir en aquest art. El dimarts 3 d’abril, a les 19 hores, la Rosa Maria Pascual conduirà una nova sessió del grup d’escriptura creativa. També, el dilluns 9 d’abril, a les 18 hores, el grup de musicoteràpia organitzarà la seva trobada mensual per parlar sobre els efectes beneficiosos de la música en el nostre dia a dia. Aquest mes, Rodrigo Díaz i Jordi Piccorelli presentaran ‘El poder de la música sobre les emocions’.

El dimecres 11 d’abril, a les 19 hores, el Club de lectura SAV aprofundirà en el llibre ‘La hija del caníbal’ de la periodista Rosa Montero, i el divendres 13 d’abril, a les 18 hores, la Marta Arnaus dirigirà una nova sessió de ‘Contes petitets’, per a famílies amb infants d’1 a 3 anys. Finalment, els dimarts de 18 a 19.30 hores, el grup d’escacs infantil continuarà millorant en l’aprenentatge del joc i, els dijous de 18.30 a 20 hores, ho farà el grup d’escacs d’adults i joves, que seguirà perfeccionant les tàctiques i el coneixement sobre els escacs.

Arxivat a: General
L’exposició d’art efímer EFIM-ART
Agenda d'activitats Biblioteca abril 2018
L’exposició d’art efímer EFIM-ART
Contacontes 'Contes plens d'art!'
BiblioCafè
Laboratori de lectura ‘El calaix de l’artista’
‘L’Enigma Cultural’
Grup d’escriptura creativa
Grup de musicoteràpia
Club de lectura
Contes petitets
Grup d’escacs
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/01/2019 a les 14:48h
Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Plaça Montseny, 5. 08459 Sant Antoni de Vilamajor

Telèfon: 938 452 400 - Fax: 938 452 051

E-mail: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

CIF: P0819700F

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona