Sant Antoni torna als seus orígens ramaders amb la Fira de la Transhumància aquest diumenge

Dilluns, 24 d'abril de 2017 a les 00:00
La festa comptarà amb una exhibició de domini del ramat, el lliurament del guardó “El transhumant” i un espectacle itinerant

Aquest diumenge 30 d’abril, Sant Antoni de Vilamajor rememorarà la primera meitat del segle XX, quan els ramats d’ovelles travessaven els camins de Vilamajor i el transversal de Marata per moure’s de les zones d’hibernació a les de pastura. Se celebra una nova edició de la Fira de la Transhumància, on no hi faltaran les activitats tradicionals com l’exhibició de domini del ramat a càrrec d’Hilario Novillo, pastor d’ovelles, o la travessa d’un ramat de 1.000 ovelles d’Hilari i David Ramos.

Com a novetat d’enguany, s’entregarà el guardó d’El transhumant a l’actor Cesc Casanovas, conegut per la seva aparició als programes Polònia i Crackòvia de TV3. A més, també s’ha programat l’espectacle itinerant Els Óssos del Pirineu, que recorda la sortida de la hibernació. La fira es completarà amb un mercat de productes artesans, una mostra d’oficis transhumants i d’animals de granja i activitats infantils, com un tiovivo o la caravana dels burrets. 

Darrera actualització: 06.03.2019 | 10:15