Inici Exposició "30 anys de Txernòbil"

Dilluns, 4 de setembre de 2017 a les 00.00 h

 

La radiació és invisible. Les seves conseqüències, no. Ja fa 30 anys, però és ara!

L’acollida allarga la vida dels nens afectats a una colla de països des de l’explosió de Txernòbil. 

 

Exposició de fotogrames d'un temps immòbil, en l'any 30 després de Txernòbil. Una xifra anecdòtica si pensem que faran falta 24 milions més d'aniversaris per deixar de tenir raons per celebrar aquesta data. A dia d'avui, els especialistes ens adverteixen que les pitjors conseqüències genètiques les patiran els fills dels ja no tan joves "nens de Txernòbil". Una nova generació de bielorussos, ucraïnesos i russos que creixen recordant-nos per què cal i caldrà seguir acollint. Per totes les persones que van fugir, van tornar, romanen o mai no van sortir del lloc que els està matant, cal continuar acollint.

 

L'exposició es podrà visitar del 4 al 29 de setembre de 2017, en horari d'obertura de la biblioteca (de dilluns a divendres, de 15.30h a 20.30h i dimecres també de 10h a 14h, excepte quan hi hagi una activitat programada a la sala d'exposicions).

Per més informació sobre el PROJECTE D'ACOLLIDA DE NENS AFECTATS, poseu-vos en contacte amb Rosa Maria Pascual Sellent (rosamaria.pascualsellent@gmail.com), autora del llibre On vas, Irina?, basada en la tragèdia de Txernòbil de 1986.

 

 Per estar al dia de les activitats de la Biblioteca SAV, consulta la nostra pàgina de Facebook!

Darrera actualització: 08.03.2019 | 08:53